ANADOLU LABORATUVAR HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ

Çankırı ve ilçelerinde faaliyet gösteren Eren Un A.Ş. Fazilet Zahirecilik, Ersoy Tarım Ürünleri, Çerkeş Yem A.Ş. ve Bilge İnşaat LTD. ŞTİ. İşletmeleri bir araya gelerek, KOSGEB’in İşbirliği – Güçbirliği desteği ile bölgenin en büyük ve en kapsamlı laboratuvarını kurdular.

Anadolu Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. çatısı altında bir araya gelen işletmeler Yetkili Sınıflandırıcı Lisansı almak için son çalışmaları yapıyorlar. Lisans alınması ile birlikte Türkiye’nin 11. Yetkili Sınıflandırıcı Lisanslı Laboratuvarını da bölgeye kazandırmış olacaklar.

Un, Yem, Tahıl üretim ve satışı yapan işletmelerin en büyük ihtiyaçlarından biri analiz konusundaydı. Tahıl analizlerini çoklu parametrelere göre, hızlı ve güvenilir sonuçlarla verebilecek bir laboratuarın bölgede olmayışı işletmelerin özellikle tahıl ürünlerini gerçek kalite ve değerini saptayamamalarına neden oluyordu. Öte yandan Şabanözü ilçesinde kurulumuna başlanan Lisanslı Depoculuk işletmesinin de faaliyete başladığında böyle bir laboratuara ihtiyaçları olacaktı. Bu konuda araştırmalara başlayan proje ortağı işletmeler Yetkili Sınıflandırıcı Lisanslı Laboratuar’ın gerekliliğini görerek işbirliği yapıp ortak ihtiyaçlarını giderecek bir laboratuar tesisi kurmaya karar verdiler. Bu süreçte İç Ticaret Genel Müdürlüğü ile görüşen işletmeler Yetkili Sınıflandırıcı Lisanslı Laboratuar konusunda da bilgi alarak kuracakları laboratuvara lisans almayı kararlaştırdılar. Bu aşamada KOSGEB Çankırı Müdürlüğü ile görüşen proje ortakları KOSGEB yetkililerinin öneri, destek ve yönlendirmeleri ile bu yatırımları için proje hazırlayıp KOSGEB’e sundular. Projenin KOSGEB tarafından uygun görülmesi ile proje ortağı 5 işletmenin ortaklığında Anadolu Laboratuvar Hizmetleri Anonim Şirketi adlı yeni işletmeyi kurdular.

BÖLGENİN ÖNEMLİ BİR İHTİYACI GİDERİLDİ

Yetkili Sınıflandırıcı Laboratuvar hedefi ile yola çıkan proje ortağı işletmeler, Anadolu Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. işletmesini kurmuş ve son derece modern ve teknolojik bir laboratuvar oluşturmuşlardır. Proje ortağı işletmeler kendi ihtiyaçlarını ortağı oldukları işletmeden karşılamaya başlamış, aynı zamanda bölgede faaliyet gösteren Çankırı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. işletmesine, çiftçilere, zahirecilere ve bölgeden tahıl alan firmalara analiz hizmeti vermeye başlamıştır. Yetkili Sınıflandırıcı Lisansı almak için hazırlıklarını sürdüren işletme, bu lisansa sahip olunca bölgesine Türkiye'nin 11. Yetkili Sınıflandırıcı Lisanslı Laboratuvarını kazandırmış olacaktır.

KOBİ ÖDÜLLERİNDE FİNALİSTLER ARASINA GİRDİ

Kosgeb’in İşbirliği – Güçbirliği Destek Programı kapsamında sağlanan destekle kurulan Anadolu Laboratuar Hizmetleri A.Ş. 5. KOBİ Ödülleri yarışmasına katılmış ve Yılın İşbirliği Güçbirliği Yapan KOBİ kategorisinde finale kalma başarısı göstermiştir.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2017

Galeri