KOSGEB Destekleri tamamen ücretsiz ve aracısız verilmektedir.

 KOSGEB, kuruluşundan bu yana KOBİ ve girişimcilere yönelik hibe ve geri ödemeli olmak üzere çeşitli destekler sağlamaktadır ve bu faaliyetleri de sürekli kamuoyu ile paylaşmaktadır.

Başkanlığımız, KOBİ’lere sağlanan bu destek programlarını başarı ile uygularken, özellikle danışmanlık hizmeti verdiklerini iddia eden ve kurumumuzla hiçbir bağı olmayan bazı şahıslar ve firmalarca; gerçeğe uygun olmayan, asılsız beyanlarla, işletmeleri yanılttıkları ve maddi menfaat temin ettikleri yönünde şikayetlerin bir kısmı, Bilgi Edinme ve CİMER aracılığı ile KOSGEB’e iletilmektedir.

 KOBİ ve girişimcilerimiz,

 

  1. Kurumumuzun resmi web sayfası, (kosgeb.gov.tr)
  2. KOSGEB İl Müdürlükleri 
  3. 444 1 567 KOSGEB Çağrı Merkezi
  4. Yazılı ve görsel medya
  5. RTÜK onaylı kamu spotları

aracılığı ile kötü niyetli kişi ve kuruluşlara karşı sürekli bilgilendirilmektedir.

 

KOSGEB, ÜCRETSİZ VE ARACISIZ DESTEK VERMEKTEDİR

 

KOSGEB’in, KOBİ’lere ve girişimcilere ücretsiz ve aracısız olarak verdiği destek işlemlerini, çıkar sağlama peşinde olan kişiler, iş takibi adı altında para alarak yapmaktadırlar. İşletme sahiplerinin bu konuda dikkatli olmaları, başkanlığımızın destek ve hizmetlerini menfi yönde etkileyen bu tür yanlış beyanlara ve dolandırıcılık girişimlerine itibar etmemeleri, KOSGEB adını kullanarak KOBİ’lerden maddi talepte bulunan kişi ve kuruluşları, mağduriyet yaşayan KOBİ’lerin bizzat Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                                                                         

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2022