***Ege Bölgesine 250 Milyon dolarlık iş hacmi sağlayacak olan MAKTEK İzmir Fuarı açıldı. Açılışta konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, yerli üretimin hak ettiği yere ulaşması konusunda her tür desteğin verileceğini söyledi.
Tarih: 06 Ekim 2017

Takım Tezgâhları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği'nin (MİB) iş birliğinde, Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB'in destekleriyle düzenlenen MAKTEK İzmir Fuarı, 4 Ekim’ de kapılarını açtı.

TÜYAP tarafından organize edilen, 390 firma-firma temsilciliği ve 875 markanın katılımıyla makina sektörünün öncü firmalarının bir araya geldiği fuar, 7 Ekim tarihine kadar açık kalacak. 

*Yerli Üretime KOSGEB Hassasiyeti

Fuar’ın açılışında konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, yerli üretimin artırılmasının ülkemiz için büyük önem arz ettiğini belirterek KOSGEB’in yeni destek modelleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yerli üretimin daha geniş tabana yayılması hususunda bir dizi çalışmalar yapıldığının altını çizen Başkan Uzkurt; “Yerli üretimi artırmak adına üreticilerin ara mamüllerini yurtiçinden tedarik etmeleri için teşvik çalışmaları yürütüyoruz. Eğer üretim maliyetleri ithalat maliyetlerinden daha yüksekse yatırım maliyetlerinin riskini devlet olarak üstlenmeyi teklif ediyoruz” dedi.

Ülkemizde Ar-Ge ve İnovasyon sonucu açığa çıkmış ürünlerin ekonomiye kazandırılmasına KOSGEB’in hassasiyetle yaklaştığını belirten Başkan Uzkurt; "Yerli üretimi desteklemek için neler yapabiliriz?" sorusunun sürekli gündemde kalması gerekliliğinin altını çizdi.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar’ın katılımlarıyla gerçekleşen MAKTEK İzmir Fuarı açılış töreninde, Tüyap Fuar ve Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Takım Tezgâhları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Hakan Aydoğdu, Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Ahmet Özkayan ile çok sayıda firma temsilci katıldı.

4-7 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık kalacak MAKTEK Fuarı’nın, Ege Bölgesine 250 Milyon dolarlık iş hacmi sağlaması bekleniyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017

Galeri