“HAVELSAN 2. İş Ekosistemi Buluştayı”nda KOSGEB Destekleri Konuşuldu
Tarih: 08 Aralık 2017

HAVELSAN’ın ev sahipliğini  yaptığı 2. HAVELSAN İş Ekosistem Buluştayı ‘Güçlü Türkiye İçin, Güç Birliği Güçlü İş Birliği’ teması ile Ankara’da yapıldı.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, 2. HAVELSAN İş Ekosistem Buluştayı’nda KOSGEB’in son dönemde yeni vizyonu ile hayata geçirdiği iki yeni destek programı olan KOBİ TEKNOYATIRIM Destek Programı ve Stratejik Ürün Destek Programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  İki destek programına iş ortaklarının HAVELSAN liderliğinde başvuru yapmalarının önemini vurgulayan Uzkurt, KOSGEB ile HAVELSAN  arasında sektöre özel ve proje odaklı destek modellerinin geliştirilmesine yönelik çeşitli iş birlikleri yapılabileceğine değindi.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay da yaptığı konuşmada, 1,5 milyar dolar ciroya sahip, ilk 100 savunma sanayisi şirketi arasında yer alan bir kuruma layık bir vizyonla hareket ettiklerini söyledi. Atalay, ihracatın ciro içindeki payını üçte bire çıkarmayı ve faaliyet alanlarında dışa bağımlılığı sonlandırmayı ve bölgesel bir güç olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Hedeflerine ulaşmada en önemli faktörün paydaşlarıyla kurdukları iş ekosistemi olduğunu dile getiren Atalay, objektif, adil, şeffaf işleyen bir iş ekosistemini hayata geçirdiklerini ve yaklaşık 1 yıldır bunu başarıyla yürüttüklerini belirterek, "Güçlü Türkiye için güçlü iş birliğinin şart olduğunu düşünüyoruz. Tek başımıza hiçbirimiz büyük değiliz. Dünyanın önde gelen şirketleriyle ancak iş ekosistemimizle rekabet edebiliriz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017