KOSGEB ile Bangladeş Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İdaresi (SMEF) arasında imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde, KOSGEB deneyimlerini Bangladeş Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İdaresi ile paylaşacak.
Tarih: 19 Aralık 2017

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina’nın davetlisi olan Başbakan Binali Yıldırım’ın maiyetinde, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’unda aralarında bulunduğu heyet, Bangladeş’e resmi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında KOSGEB ile  Bangladeş Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İdaresi ( SMEF) arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Mutabakat zaptı çerçevesinde; KOSGEB’in KOBİ’ler ve destek mekanizmaları hakkındaki bilgi ve tecrübelerinin Bangladeş Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İdaresi (SMEF) ile paylaşılması kararlaştırıldı.

Ziyarete ilişkin basın açıklaması yapan Başbakan Binali Yıldırım, büyüme ve kalkınma hedefinde Türkiye olarak, "kardeş Bangladeş'e nasıl katkı sağlanabileceğine" ilişkin konuları Başbakan Hasina ile ele alma fırsatı bulduklarını aktardı.

Başbakan Yıldırım; "İki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmenin yanı sıra kültür ve eğitim alanında da neler yapabileceğimizi değerlendirme fırsatımız oldu. Bu amaca yönelik iki anlaşma imzaladık. Birisi Türk Standartları Enstitüsü (TSE), diğeri de KOSGEB ile imzalanan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İdaresi arasındaki iş birliğini öngören anlaşmadır. Ayrıca Rohingya krizine, hükümet olarak yapabileceğimiz katkılar konusunu da kapsamlı görüşme fırsatı bulduk. Sayın Başbakan ve yönetimini, bir kez daha Rohingya Müslümanları için yaptıkları bu büyük destek ve fedakarlıktan dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2017

Galeri