Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

KOSGEB, Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteği İle KOBİ’lerin Yenilikçi Projelerine Destek Oluyor.

KOSGEB,  Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteği İle KOBİ’lerin Yenilikçi Projelerine Destek Oluyor.

Avrupa’nın üçüncü, Türkiye’nin ise tek Pinomatik makina üreticisi, konumunda bulunan BOA Makine, KOSGEB Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteği ile Pnömatik hava basınçlı zirai ilaçlama makinası üreterek ürün gamını daha da zenginleştirdi.

Boa Makine, modern mühendislik ve saha tecrübelerini harmanlayarak ürettiği (Low Volume ve Elektrostatik) ilaçlama makinelerini Türkiye ve Dünya Pazarına sunmak için 2011 yılında Antalya’da kuruldu. İşletmenin temel hedefi, çiftçilerin ilaçlama giderlerini en aza indirmek, mümkün olan en etkili şekilde ilaçlama kabiliyetini sunmak ve uzun yıllar sağlamlığından ödün vermeyen makineler üretmektir.

İşletme, yüksek Ar-Ge, yatırım ve üretim maliyetine sahip Pnömatik ve Elektrostatik ilaçlama makinelerinin ülkemizde ilk ve an itibarı ile tek üreticisi konumundadır.

Ürettiği inovatif ürünlerle Türk çiftçisini destekleyen BOA Makina doğru ilaçlama konusunda Türk çiftçisinin daha fazla bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmalar da yapıyor.

Boa Makinenin, direkt ya da dolaylı olarak   Azerbaycan, Rusya Federasyonu, Gürcistan, İsrail, Sırbistan, İran İslam Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Uruguay gibi ülkelere ihracat yapmaktadır.