Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

BOZOK Üniversitesinde, KOSGEB Desteği ile Bebek ve Çocuklar İçin Pişik Filmi Geliştirildi

BOZOK Üniversitesinde, KOSGEB Desteği ile Bebek ve Çocuklar İçin Pişik Filmi Geliştirildi

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi tarafından 2014 tarihinde Bozok Teknopark’ta kurulan Sipahi Medikal Ar-Ge İnovasyon isimli şirket KOSGEB Ar-Ge İnovasyon desteği ile bir başarıya imza attı.

Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi’nin KOSGEB desteği ile başarmış olduğu proje bu hali ile araştırmacı ve girişimciler için örnek teşkil etmekte ve cesaretlendirici olma niteliğinde.pişik hastalığı tedavisinde pişik bölgesine yapıştırılma şeklinde kullanılan antibakteriyel, antifungal özellikte RASHFİX Pişik Filmi geliştirildi.

Ürünün;

  • Nefes alabilir ince film tabakası sayesinde rahatsızlık vermemesi,
  • Cildin nemlenmesini önlemesi,
  • Krem ve pudra gibi diğer tedavilere oranla uzun etkili olması,
  • Hareket ve sürtünme ile oluşan ağrı uygulama anından itibaren yatıştırması,
  • Mikroorganizmaları yok etme ayrıca çoğalmalarını ve yer değiştirmelerini engelleme,
  • Cildi dışlı ve idrarın tahriş edici etlilerinden koruma,
  • Pişikli hastada kolay ve ağrısız temizlik imkanı sağlaması gibi avantajları bulunuyor.

Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi, kendisinin üniversitede hem öğretim üyeliği hem de hekimlik gibi yoğun ve yorucu bir görevi olduğunu, ayrıca Ar-Ge çalışmalarının maliyet gerektirdiğini belirterek, bu şartlar içerisinde KOSGEB’in yüksek ilgi ve destekleri olmadan böyle bir başarıyı elde edemeyeceğini söyledi.

Sipahi, eskiden derslerde anlatılan “Türkiye gelişmiş ülkeler için büyük bir Pazar olduğundan dolayı değerlidir.” sözüne asla itibar etmediğini belirterek, millet olarak yenilikler hep ileri ülkelerden gelir biz başaramayız inanışının çok yanlış olduğunu, ülkemizin önündeki en büyük engelin de bu inanış olduğunu söyledi.

Mesut Sipahi, ihtiyacımız olanın mevcut durumu iyi değerlendirmek, akılcı düşünmek, inanmak, denemek ve pes etmemek olduğunu ifade ederek, Ar-Ge ve İnovasyon için çalışmanın sınırda nöbet tutmak kadar kutsal bir vazife olarak görülmesi gerektiğini, bu ciddiyet ve kararlılık içerisinde hareket etmek gerektiğini söyledi.