Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Arma Bağlantı Sistemleri, 2000 Yılından Beri KOSGEB’le Birlikte Büyüdü

Arma Bağlantı Sistemleri, 2000 Yılından Beri KOSGEB’le Birlikte Büyüdü

ARMA BAĞLANTI SİSTEMLERİ A.Ş. 1980 yılında kalıp atölyesi olarak kuruldu. Hali hazırda otomotiv ve beyaz eşya sanayi başta olmak üzere değişik sektörlerdeki müşterilerine toplam 7.000 m² kapalı alana sahip tesisinde hizmet vermeye devam eden inovatif ve dinamik bir kuruluştur.

İşletme;

  • DIN 3016-1 ve DIN 3017-2 bağlantı kelepçeleri,
  • Hortum kelepçeleri,
  • Boru ve kablo bağlantı kelepçeleri,
  • Egzoz kelepçeleri ve ağır iş kelepçeleri,
  • Askı kelepçeleri,
  • Otomotiv ve beyaz eşya uygulamaları için özel yay klipsleri,
  • Vida klipsleri ve U klipsleri,
  • Kafesli somunlar, U tipi metrik klipsler,
  • Özel yaylı pullar,


Çeşitli bağlantı elemanları, braket ve komponentler ile tasarımı kendisine ait otomatik metal form verme makinelerinin üretimini gerçekleştirmekte ve müşterileri için ürün geliştirmeden üretime kadar geçen tüm süreçlerde çözüm ortağı olabilmektedir.

İşletme, kalıplarını CAD ortamında yapılan tasarımından, CAM ortamındaki hassas CNC tezgahlarda işlenmesine kadar tümüyle kendi bünyesinde uzman personeliyle gerçekleştirmektedir. Böylece istenen kalite, daha düşük maliyet ve daha kısa sürelerde sağlanabilmektedir.

Boru kelepçeleri, hortum kelepçeleri, egzoz kelepçeleri, metal klipsler, kafesli somunlar gibi ürünlerini, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç eden ARMA BAĞLANTI SİSTEMLERİ A.Ş. yurt içi ve yurt dışı fuar katılımları ile de müşteri portföyünü arttırmaya devam etmektedir.

Kaliteyi, tam zamanında teslimatı ve koşulsuz müşteri memnuniyetini temel ilke olarak gören işletme, uzun yıllar önce ISO9001'e göre oluşturduğu kalite yönetim sistemini 2008 yılında sahip olduğu ISO/TS 16949 sertifikası ile daha da güçlendirmiştir.

2000 yılında dışarı açılma düşüncesi ile İzmir Fuarı’na katılarak ilk fuar deneyimini yaşayan işletme, KOSGEB desteği ile yurt içi fuar katılımlarını, dergi tanıtımları takip etmiş ve 2002 yılında yurt dışı fuarlara katılım ile ilk ihracatını yapmıştır.

2012 yılında KOSGEB Proje Destek Programı kapsamında “Üretimde Verimlilik Arttırma” projesi başarılı bir şekilde sonuçlandırılmış ve bu proje firmaya üretimde yalın üretim tekniklerinin kullanılması, tüm süreçlerde entegre bir ERP programının kullanılması, 5S ve SMED çalışmalarının yapılması gibi çok ciddi katkılar sağlamıştır.

İşletme her zaman iş, makine, ekipman, ve tanıtım odaklı yatırımlarla büyüme yolunda ilerlemiştir. Bu süre zarfında KOSGEB’in Genel Destek Programı’ndan aldıkları Nitelikli Eleman Destekleri, Danışmanlık Destekleri, Eğitim Destekleri gibi destekler firmanın büyümesine yardımcı olan en önemli unsurlar olmuştur.

2014 yılında başlanan Hadımköy fabrika projesi de bu büyümenin devamı niteliğindedir. 2016 yılı başında tamamlanan ve 7.000 m2 kapalı alana sahip yeni fabrika sahası ile birlikte istihdam sayısı ve işgücünü arttıracak yeni projeleri hayata geçirmeyi hedeflemektedir.

İşe yatırım ve istihdam yaratmak her zaman ilke olmuştur. İki kardeş ortaklığı ile temelleri 1980 yılında atılan Arma Kalıp’ın Bayrampaşa’daki 3-4 kişilik kadrosunu bugün Hadımköy’deki yeni tesislerinde 86 kişiye ulaşmıştır.

Temmuz 2016’da KOSGEB-KOBİGEL projesine start veren işletme, buradan sağlayacağı makine, ekipman ve eğitim katkıları ile bir kez daha KOSGEB’in desteğini arkasında hissetmiştir.