KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

KOSGEB Desteği ile Başladı Akıllı Aydınlatma Sistemi Geliştirdi

KOSGEB Desteği ile Başladı Akıllı Aydınlatma Sistemi Geliştirdi

Ali Alanya Elektrik Elektronik Aydınlatma Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 2013 yılında kuruldu ve üretim faaliyetlerine LED Aydınlatma Armatürleri ile başladı. Karaman Yeni Sanayi Sitesinde başlayan üretim süreci kısa zamanda firmanın işlerinin büyümesi ile Organize Sanayi Bölgesine uzandı. Kurulduğu günden itibaren şirket genel müdürü Hikmet Emre Alanya ‘Bu daha başlangıç, Allahın izniyle burada kurulacak olan fabrika; yüzlerce insana ekmek sağlayacak, burada üretilen ürünleri tüm dünyaya ihraç edilecek’ prensibiyle hareket etmekte, her geçen gün artan müşteri sayısı, geliştirilen yeni ürünler, yatırım yapılan makine ve ekipmanlar ve sonucunda artan ihracat sayesinde firma kuruluş amacına ve gelecek hayallerine uygun konjonktürde ilerlemektedir.

2013 yılında üretime başlayan firma, bulunduğu sektör itibari ile teknoloji odaklı çalışmakta ve teknoloji üretmektedir. KOSGEB Genel Destek programı kapsamında almış olduğu destekler sayesinde gerek içinde bulunduğu sektörü gerekse firma kendisini tanıtma fırsatı bulmuştur. Sonrasında almış olduğu tanıtım destekleri ile daha yolun başında iken ürün kalitelerini belgelemiş yurtiçi ve yurtdışı satışlarında kendisini rakiplerden ayıran belgeleriyle profosyonel led aydınlatma üretimi yolunda faaliyetlerine hızla devam etmiştir.

Takip eden yıllarda KOSGEB desteği ile İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Led&Led Lighting  fuarı sayesinde ilk fuar tecrübesini yaşayan firma fuarla birlikte  ürünlerini farklı pazarlarda da  tanıtma fırsatı bulmuştur. Teknoloji üreten firma bünyesinde çalıştırdığı mühendislerle birlikte ve KOSGEB Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteği sayesinde yürütmüş olduğu ILS Akıllı Aydınlatma Sistemleri projesi ile hem İç Anadolu bölgesinde hem de Türkiye’de adından söz ettirmiştir. Destek kapsamında edinmiş olduğu makine, malzeme, ekipman  ile kalite standartlarını yükselterek  prosese hâkimiyeti ve yüksek yeterlilikte makine parkı ile endüstriyel aydınlatma, lineer aydınlatma, panel grubu aydınlatma, alan aydınlatma, downlight grubu aydınlatma gibi bütün alanlarda tercih edilen lider firmalar arasına girmiştir.

KOSGEB, Ar-Ge ve İnovasyon projesini başarı ile tamamlayan firma, sonrasında Endüstriyel Uygulama Desteğini de alarak, destek sayesinde makine parkurunu genişletmiş, projesine hayat verme fırsatı yakalamıştır.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO)’ nın üyesi olan firma   yurtdışında KKTC, UAE, Azerbeycan, Türkmenistan, Rusya ve Dubai gibi ülkelere ile başarılı ihracat çalışmaları gerçekleştirilmiştir.