Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Minik Dostlara Yara Koruyucu Korse

Minik Dostlara Yara Koruyucu Korse

Kedi ve köpekler için yara koruyucu korse geliştirerek ürünü ticarileştirdi ve ihracata başladı

Özellikle kedi ve köpekler için yaralara yönelik ameliyatlar sonrasında, yaraların yeniden hasar görmesi nedeniyle sorun yaşamaları üzerine harekete geçen Veteriner Hekim Emirhan Yamancı, ürettiği WinPet adlı nanoteknoloji korseyi bugün dünyanın birçok noktasına satıyor.

Niğde’de faaliyet gösteren WinPet Medikal, KOSGEB’in Ar-Ge ve İnovasyon Desteği ile kedi ve köpekler için yara koruyucu korse geliştirdi. Ürünü Endüstriyel Uygulama Destek Programı sayesinde ticarileştiren işletme; ABD ile AB ülkelerinde ve dünya pet pazarında önemli yer tutan Rusya, Brezilya, Avusturya, Japonya gibi ülkelerde de marka tescili yaptırdı.

Ürün, İngiltere’de faaliyet gösteren ve sektörel araştırmalar yapan Global Health Pharma tarafından 2018 yılının en iyi ‘Yara Bakım ve Destek Ürünü’ seçildi.

WinPet Nedir?  

Bütün memeli canlılarda yara iyileşme süreci sıkıntılıdır. Yaralar kaşınarak iyileşir. Bu tamamen fizyolojik bir olgudur. Ancak evcil hayvanlarda ve kemirgenlerde yara iyileşme sürecinden kaynaklı kaşınmanın yanı sıra tükürüğün antiseptik özelliği sebebiyle öğrenilmiş bir yalama içgüdüsü ağır basar. Hastanın yara ile sürekli oynaması, yara iyileşme sürecine müdahil olması modern tıpta istenmeyen bir durumdur. Hastanın yaraya müdahil olması durumunda enfeksiyon riski artar ve iyileşme süreci uzar. Bu sebepten, operasyonlar sonrasında bir kısım yöntemler ile hastanın hayatı ve davranışları kısıtlanarak iyileşme sürecini tamamlaması sağlanır. Ancak, operasyon veya yaralanmadan kaynaklı sıkıntı içindeki hasta, ayrıca iyileşme sürecinde yaşam konforunu kaybetmiş olmanın stresini yaşar. Stres altındaki hasta, depresyona meyillidir. Birçok hasta da operasyonlar sonrasında korku, ürkeklik, tedirginlik duyguları yanı sıra, asabiyet ve sebepsiz saldırganlık da gelişebilir. Günümüz veteriner hekimleri ve pati dostları bu sorun karşısında çaresiz kalmaktadır. Bu gün kullanılan klasik yöntemler birçok vaka da yeterli olamamakta, bunun yanı sıra hasta da depresyonu ve anksiyete duygusunu tetiklemektedir.

WinPet Yara Koruyucu Korse de bu çerçevede sorunun tam manası ile çözümü olarak ortaya çıkmış, ileri teknoloji ürünü, teknik kumaştan yapılmış medikal bir üründür. İlk prototip WinPet’ler plastik su şişelerinden yapılmıştır ve iyileşme sürecinde oldukça başarılı olmuştur. Buradan hareketle; Ar-Ge sürecinde plastik su şişesinin mukavemet, sıvı geçirmezlik ve hızlı kuruyabilme özellikleri WinPet’in teknik kumaşına yansıtılmıştır. Bununla beraber ürüne katma değer sağlayacak ve işlevselliğini arttıracak Antimikrobiyallik, Antiallerjiklik ve Elastanlık ayrıca sağlanmıştır.

Her boy ve ağırlıktaki hasta da güvenle kullanılabilen WinPet; ergonomik tasarımı ile iyileşme sürecinde hastanın yaşam konforunu azaltmadan, yaraya ulaşarak zarar vermesini  önler. Yumuşak dokusu ve vücudu birçok noktadan hafif basınç etkisiyle saran yapısıyla, hastanın kendini güvende hissetmesini sağlar. Vücudu alışık olmadığı şekilde sarılan hastada ayrıca dikkat dağılır yara ile oynama ve kaşıma davranışı azalır.

Dünya Pazarlarında

Ar-Ge çalışmaları sonrasında KOSGEB’e başvuran ve projesi destek gören girişimci Veteriner Hekim Yamancı, geliştikleri ürünün uluslararası patentini de aldıklarını söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu:

KOSGEB İle Dünyaya Açıldık

2013 yılı kasım ayında pet su şişesi ile başlayan girişimcilik ve başarı hikayemiz; bugün marka değeri olan, elindeki spesifik ürünü dünyaya pazarlayabilecek güce, altyapıya ve ekibe sahip uluslararası bir şirkete dönüştü.

Başlarda elimizde güzel bir fikir vardı ama iş planımız, yol haritamız yoktu. Rotamız belli değildi. Ne yapacağımızın kararsızlığını ve bilinmezliğini yaşarken KOSGEB ile tanıştık. Her ne kadar başlangıçta kendimizi ve fikrimizi anlatmakta zorlansak da 2015 yılında Ar-Ge projemiz onaylandı. 2016 yılında başarı ile biten projenin sonunda nanoteknolojili, teknik kumaştan üretilmiş ve ticarileşme kapasitesi oldukça yüksek medikal bir ürün ortaya çıktı.

Zorluklara Rağmen

Daha sonrasında, KOSGEB Endüstriyel Uygulama Desteği ile üretim altyapısını kurarak ilk deneme üretimini gerçekleştiren firmamız, bu süreç içinde en zorlu etabın pazarlama olduğunu yaşayarak öğrendi. Ekonomik darlıklar ve global pandemik salgınlar ile mücadele edilen böylesine sıkıntılı bir dönemde büyüme hedefleri ile ürünümüz WinPet Yara Koruyucu Korse’nin pazar değerine sonuna kadar güveniyoruz.

Önemli Kuruluştan Ödül

Ürünümüz, 3 yılı aşan yurt içi pazarlama tecrübesiyle ve müşterilerden alınan geri bildirimlerden yüzde 100 memnuniyet notu alıyor. Yurt içi pazarda ise kısa sürede 250’den fazla bayi kliniğine ulaşarak güvenilirliğini, işlevselliğini ve kalitesini ispat etti. Bu gün yurt dışı pazara açılma ve pazar oluşturma gayretinde olan firmamız, ABD Arizona Phoenix de WinPet Medical LLC’yi kurarak Kuzey Amerika pazarı için önemli bir adım attı. Wish, Aliexpres ve Etsy gibi global pazar yerlerinde mağaza açarak, amazon.com’da ürünün satışı için önemli adımlar attı. Bu kapsamda ABD ile AB ülkelerinde ve dünya pet pazarında önemli yer tutan Rusya, Brezilya, Avusturya, Japonya gibi ülkelerde de marka tescili yaptırdı. Ürünümüz, İngiltere’de faaliyet gösteren ve sektörel araştırmalar yapan Global Health Pharma tarafından 2018 yılının en iyi ‘’Yara Bakım ve Destek Ürünü’’ seçilmiştir.

WinPet Medikal, KOSGEB destekleri ile büyüyen ve dünya markası olma yolunda güçlü ve sağlam adımlar ile ilerleyen bir Ar-Ge firması olarak sektördeki yerini aldı.

Uluslararası e-Ticaret Sitelerinde

Şirketimiz ilk yurt dışı fuarını Mayıs 2018 tarihinde Almanya Nurnberg’de yapılan İnterzoo Fuarı ile gerçekleştirdi. Buradan alınan geri dönüşler sonrasında Dubai Vyom Veterinary’e ilk ihracatımız Eylül 2018’de gerçekleşti. Sonrasında 2019 yılında Polonya/Loaz da VetMedica’ya katılan firmamız, amazon.com’a her bedenden bir parti ürün gönderdi. Ancak, e-ticaret sitesinin kendi iç kurallarından kaynaklı sebeplerden dolayı hesabımız askıya alındı. Sonrasında ABD Las Vegas’ta yapılan SuperZoo Fuarı’na katılarak stant açan firmamız önemli iş bağlantılarına imza attı. Ocak 2020 tarihinde ABD AZ Phonix’de WinPet Medical LLCyi kuran firmamız, Kasım 2020 tarihinden itibaren amazon.com’da uzman bir ekip ile yoluna devam etme kararı aldı. Çok yakın zamanda Amazon, Wish ve ETSY üzerinden PR, SEO ve reklam çalışmalarına başlayacak olan firmamız için 2021 yılı dünya pet pazarına açılım yılı olacak.

 

Hazırlayan: Şenol DEMİR