KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

Kırıkkale’den Cerrahi ve Ortopedik Ürünler

Kırıkkale’den Cerrahi ve Ortopedik Ürünler

İleri Girişimci Destek Programı’ndan yararlanılarak Kırıkkale’de kurulan Implanox Cerrahi Ürünler, ortopedi ve cerrahi alanlarında kullanılan ürünlerin üretimini gerçekleştiriyor

Implanox Cerrahi Ürünler, kardiyotorasik ve ortopedik implantlar, sütür materyali ve cerrahi alet üretimi ile yurt içi ve yurt dışı pazardaki yerini koruyor. Ayrıca CE işareti onayı için MDR standardınca klinik değerlendirme ve danışmanlık yapıyor. Açık kalp ameliyatında sternum kemiğinin boydan boya kesilmesi ve ameliyat sonrası bu kemiğin yeniden onarımı için geliştirilmiş çeşitli titanyum plak - vida ve UHMWPE sütürden oluşan implantlar üretiyor. Yine aynı patentle korunan ortopedik travma cerrahisinde kullanılan “serklaj” plak-vida ve UHMWPE sütürden oluşan implantlar ve travma cerrahisinde kullanılan steril ve non-steril 6500 kadar vida-plak ve intramedüller çivilerin üretimin yapıyor. Tüm bu cerrahilerde kullanılan çok sayıda el aletleri, konteynerler ve setleri de tasarlıyor.

Gelişim Süreci

Implanox Cerrahi Ürünler, Kırıkkale Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nde görev yapmakta olan Doç. Dr. Mehmet Kabalcı ve Gazi Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu Tuba Özden ortaklığıyla Ekim 2019’da Kırıkkale Teknopark’ta KOSGEB’in İleri Girişimci Destek Programı’ndan yararlanılarak kuruldu.

Firma, kendi patentli ürünleri başta olmak üzere çok sayıda cerrahi implant ürünleri için kuruluşundan hemen sonra CE işaret onayı sürecine başladı. Kısa süre içerisinde; plak, vida, maksillofasiyal ve vidalar, eksternal fiksatörler, çiviler, kablo sabitleme sistemleri ve aletlerini içeren ortopedi ürünleri üretti. Bunun yanında piyasada hali hazırda var olan ve kamu ve üniversite hastanelerinde kullanılmakta olan bazı ürünlerin, sorunların çözümünde yetersiz kaldığı ve iyileştirilmesi gerektiği düşüncesiyle piyasada olmayan ürünlerin tasarlanması ve üretilmesi noktasında da çalıştı.

KOSGEB Destekleri

KOSGEB ‘in dört ayrı destek programından faydalanan Implanox Cerrahi Ürünler, üç programı başarıyla tamamladı. Bir destek programının süreci devam ediyor. İşletme yetkilisi Doç. Dr. Mehmet Kabalcı, KOSGEB ile işletmelerini çok iyi seviyelere taşıdıklarını söyledi.

Kabalcı, 2020 yılında KOSGEB’in Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı’na başvurarak “TieFast Kardiotorasik Kapatma Sistemi” projesi ile üzerine kendi tasarladıkları ürünleri üretmek için başvuru yaptı. Proje kapsamında firma bünyesine katılan iki makine mühendisliği öğrencisiyle proje süresi boyunca sıkı bir çalışma gerçekleştiren Dr. Kabalcı, Eylül 2021 tarihi itibariyle projeyi başarıyla tamamlayarak cerrahi müdahalelerinde daha etkili ve verimli müdahale etmeyi kolaylaştıracak ve hastalar için daha kullanışlı hale gelen titanyum malzemeden kilitleyici tokalar üretmeye başladı.

Yurt Dışı Pazardaki Yeri

Implanox, ihracat sürecinde Orta Doğu’da; Filistin, İsrail, Lübnan ve Tunus, Avrupa’da İtalya ve İspanya ile satışlar için anlaşmaları henüz yapmış ve bu ülkelere serbest satış belgeleri onaylatarak ticaretin bir an önce başlamasını bekliyor.