Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Atık Mermeri İhracata Çevirdi

Atık Mermeri İhracata Çevirdi

Afyonkarahisar’da mermer fabrikalarının atıklarını mozaik desenlerle süsleyip üretim yapan kadın girişimci Handan At, 28 personeliyle birlikte ürünlerinin yüzde 80’ini ihraç ediyor

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Taş İşletmeciliği bölümünü bitiren kadın girişimci Handan At, 2015 yılına kadar farklı sektörlerde çalıştı. Okuduğu bölümle ilgili iş yapmak isteyince de KOSGEB’in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılarak sertifikasını aldı ve 5 kişi ile üretime başladı. Bugün, üretim alanını genişleten Handan At, 28 personel ile yoluna devam ederken Avrupa ülkelerine de ürünlerini gönderiyor.

Girişimci Handan At, KOSGEB desteği ile yapmış olduğu girişim sonucu elde ettiği başarılı çalışmaları şu şekilde paylaştı:

KOSGEB’le Başlangıç

1997-1999 yılları arasında Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Taş İşletmeciliği bölümünü okudum. Farklı sektörlerde çalışma fırsatım oldu. 2014 yılında devletimizin kadınlara sunduğu KOSGEB desteğinden faydalanmak için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katıldım. Kursu başarıyla tamamlayınca sertifika almaya hak kazandım.

Herkes bildiği işi yapması gerektiği ilkesinden yola çıkarak okuduğum okulla alakalı iş yapmak istedim. Her ne kadar mermer sektöründe çalışmasam da okuduğum bölümden dolayı yapılan işlere aşinaydım. Eşim ve çevremdeki birçok arkadaşım bu sektörde çalışmaktaydı. Sektörü bildiğim için bu alana yöneldim ve işimi kurmak için KOSGEB’in Girişimcilik Deste Programı kapsamında başvurumu yaptım. Değerlendirme kurulunda yapacağım işlerle ilgili sunumumu yaptım ve olumlu cevap aldım.

İşletmemizi KOSGEB’den aldığımız desteklerle 2015 yılında şahıs işletmesi olarak açtık. Üretmiş olduğumuz ürün çeşidi ile mermer piyasasındaki yerimizi başarıyla aldık.

Yeni Ürünler

Üretmeye ve ürünlerimizi satmaya başladığımız ilk günkü heyecanla işletmemizde mermer atıklarından desenli farklı yüzeylere uygulanan ürünlerimizi değer katıp üretmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Müşterilerimiz ve siparişlerimiz çoğalmaya başlayınca üretim yerimizi ve stok alanımız yetersiz gelmeye başladı. 2016 yılında yerimizi küçük bir alandan bin 200 metrekaresi kapalı, bin metrekaresi açık olmak üzere toplamda 2 bin 200 metrekarelik yeni bir alana taşıdık.

İstihdama Katkı ve İhracat

Müşteri isteklerine göre de ürünler üretip dünyanın birçok ülkesine göndermeye devam ediyoruz. 5 personel ile başladığımız bu yolda şu anda 28 kişi ile gelen taleplere cevap vermeye çalışıyoruz.

2017 yılının başında şahıs işletmesiyle büyümemizde ve gelişmemizde sorunlar yaşamaya başlayınca 2017 Nisan ayı içerisinde şahıs şirketi olarak açtığım işletmemi tüzel kişilik olarak limitet şirkete dönüştürdük. Şu anda 4 kıtada birçok ülkeye geniş ürün yelpazesiyle ihracat yapıyoruz. Satışlarımızın yüzde 20’sini yurt içine, yüzde 80’ni de yurt dışına gerçekleştiriyoruz.

KOSGEB’in bana sunduğu imkânlarla iş yerinde 8 bayan elemana iş imkânı sunuyoruz ve kadın işletme sahibi olarak kadınlara destek olan bir firma olmaya çalışıyoruz.