Türk ve Macar KOBİ’leri ilişkileri geliştiriyor
Tarih: 18 Ocak 2019

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekim ayında gerçekleştirdiği Macaristan ziyareti meyvelerini vermeye başladı. Ziyaret kapsamında Türk-Macar İş Forumu düzenlenmiş, burada KOSGEB ve Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA) arasında bir mutabakat zaptı imzalanmıştı. Bu gelişmenin ardından Macaristan’dan bir heyet, Ankara’da temaslarda bulundu. KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, HEPA Başkanı Gabor Ligetfalvi’nin başkanlığındaki heyeti KOSGEB Başkanlık Binasında kabul etti.

AKSİYON PLANI

Ziyarette, ekim ayında imzalanan mutabakat zaptı masaya yatırıldı. KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, mutabakat zaptının iki ülke KOBİ’leri arasındaki iş birliğinin artması yönünde bir ilk adım olduğu ifade ederek, bu çerçevede her iki tarafın üzerinde mutabık kalacağı bir aksiyon planının hazırlanması ve iş birliği faaliyetlerine başlanması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koyduğu hedefler çerçevesinde, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmanın önemine işaret eden Uzkurt, iki ülke KOBİ’leri arasındaki iş birliklerini geliştirmeye ve üçüncü pazarlara açılmaya yönelik her türlü adıma hazır olduklarını belirtti.

SOMUT İŞ BİRLİĞİ BEKLENTİSİ

HEPA Başkanı Ligetfalvi, kurumsal yapılanma anlamında KOSGEB ile iş birliğini önemsediklerini kaydederek, somut iş birliği beklentisini dile getirdi. Görüşmede, kurumlar arası bilgi ve deneyim paylaşımı ile iki ülke KOBİ’leri arasında iş birliği ve eşleştirme etkinlikleri düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

İŞ BİRLİĞİ ALANLARI


Türkiye ile Macaristan arasında sanayi ekipmanları, tarım ve gıda ürünleri, otomotiv ürünleri ve motorlu taşıtlar, tekstil ve deri alanlarında iş birliği imkanları olduğu değerlendiriliyor. KOBİ’lere yönelik gerçekleştirilecek aktivitelerin, karayolu taşıtları, giyim eşyaları ve aksesuarları, elektrikli ev aletleri, hava araçları, demir-çelik mamulleri, otomobil aksam ve yedek parçaları gibi alanlarda olması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2019

Galeri