Girişimcilik, teknoloji ve inovasyon alanlarındaki kariyerinde ve bulunduğu görevlerde yenilikçi bakış açısıyla yürüttüğü projelerle Türkiye’nin teknoloji ekosistemine büyük katkı sunan Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, 2008 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında imalat sektöründe girişimi oldu. Mezun olmasının ardından inşaat sektöründe çalışmaya başlayan İbrahimcioğlu; endüstriyel tesis, sanat yapıları ve konut projelerinde yöneticilik yaptı.

2012 yılında teknoloji girişimcisi olarak KOSGEB ve MÜSİAD destekli kuluçka merkezinde yer aldı. 2013 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Yapı İşletmesi Bölümü’nde “Sürdürülebilir Yapılarda Gayrimenkul Değerleme” konulu çalışma yaptı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta Teknik Müdür ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan İbrahimcioğlu, 2019 yılında “Bilişim Sektöründe Teknolojinin Planlanması” tezi ile ikinci yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde “Kriz Ortamlarında Teknoloji Odaklı Sanayinin Dayanıklılık (Resilience) Kapasitesinin Araştırılması” adlı doktora çalışmasına halen devam ediyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti ve Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Üyesi olan İbrahimcioğlu, 2020 yılında Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, 2022 yılında ise 4. Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kurulmasında ve komite süreçlerinde görev aldı.

Brüksel Merkezli İnovasyon ve Teknoloji Derneği Başkanlığı’nı yapan Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Türk teknoloji girişimcilerinin uluslararası projelerde daha fazla yer alabilmesi için lobi faaliyetleri gerçekleştiriyor.

İbrahimcioğlu, yönetim kurulu başkanlığı’nı yaptığı Dijital Oyun ve Animasyon Geliştirme A.Ş. ile Türk oyun geliştirme ekosistemine katkı sunarak ülkemizin ve özellikle gençlerin küresel dijital ekonomiden daha fazla yararlanması için çalışmalar yürütüyor.

Ayrıca Milli Teknoloji Hamlesi, sürdürülebilirlik, sanayinin dijital dönüşümü ve yatırım fonları kapsamında üniversitelerde, ulusal ve uluslararası etkinliklerde anahtar konuşmacı olarak yer alıyor.

Yaklaşık 5 yıl Bilişim Vadisi Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Ekim 2023 tarihli kararı ile KOSGEB Başkanı olarak atanmıştır.

İyi derecede İngilizce bilen İbrahimcioğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2023