İslam bilim tarihi alanında yaptığı çalışmalar ile dünya çapında önemli bir yer edinen Prof. Dr. Fuat Sezgin adına düzenlenecek sempozyum yarın başlıyor.
Tarih: 12 Haziran 2019

Cumhurbaşkanlığı Himayesinde

Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile 13-15 Haziran tarihlerinde “Birinci Uluslararası Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sempozyumu” gerçekleştirilecek.

Gençlere İlham Kaynağı Olacak

30 Haziran 2018’de vefat eden Prof. Sezgin’in hem hatırasını yaşatmak hem de ortaya koyduğu ilmi mirasın gelecek nesillere ilham kaynağı olmasını sağlamak amacıyla düzenlenecek sempozyum, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV), Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında yapılacak.

İlmi Mirası

Sempozyum, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsen Konferans Salonu’nda saat 09.30’da Fuat Sezgin Belgeselinin gösterimiyle başlayacak. Sempozyumun öncelikli konusu, “Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ilmi mirası” olacak. Sempozyumda ayrıca, “İslam bilim tarihi yazıcılığı ve Fuat Sezgin’in katkıları, “İslam bilimlerinin gelişimindeki siyasi, sosyal, ekonomik, entelektüel ve çevresel faktörler”, “İslam medeniyetinde geliştirilen bilimsel aletler ve teknoloji ürünleri”, “İslam bilimlerinin eğitimi ve kurumsal yapısı” ve “İslam bilimlerinin farklı medeniyetlerin bilimsel birikimlerine katkısı” konuları ele alınacak.

Üç Dilde Düzenlenecek

Sempozyum Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilecek. Sempozyum süresince bu dillerde simultane çeviri yapılacak.

Katılımlar Ücretsiz

Sempozyuma dinleyici olarak katılmak isteyenler için kayıt formunu doldurmaları yeterli olacak. Katılımların ücretsiz olduğu sempozyuma kayıt olanlar arasında herhangi bir eleme söz konusu olmamakla birlikte sempozyum, formu dolduran herkesin katılımına açık olacak. Ayrıca dinleyici olarak katılmak isteyenler açılış töreninin yanı sıra diledikleri oturuma katılabilecek.

Erdoğan İlan Etmişti

2018’de Sezgin’in cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı bir genelge ile 2019 yılını “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” ilan etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay Beştepe Millet ve Kongre Merkezi’nde 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşmuştu.

Ziyarete Açık Olacak

Sempozyum kapsamında “Fuat Sezgin’le İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi” ile “Fuat Sezgin Anısına: Bilimden Sanata Yansımalar Sergisi” ziyarete açık olacak.

KOSGEB Protokol İmzalamıştı

KOSGEB, İBTAV ve Kırıkkale Üniversite arasında aralık ayında iş birliği protokolü imzalanmıştı. Protokol kapsamında KOSGEB, 2019 yılı boyunca resmi internet sayfasında Sezgin’in çalışmaları ve İslam bilim tarihi hakkında paylaşımlarda bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2019