Bimeks Tel

Kırklareli’nde faaliyet gösteren Bimeks Tel, çelik tellerin soğuk çekme yöntemiyle imalatını yaparak başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyor

Bimeks Tel üretim tesisi, düşük karbonlu tel üretim ünitesi ve yüksek karbonlu tel üretim ünitesi olarak iki fabrikadan oluşuyor. Toplam tesis alanı 65 bin metrekareye sahip. Tel üretimi 18 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştiriliyor. Enerji kuruluş gücü 8MW olmak üzere tesisin kurulu mevcut kapasitesi yıllık 35 bin ton çelik tel ile devam ediyor.

Hedef Kaliteli Ürünler İle Büyümek

Bimeks Tel Genel Müdürü Hasan Tuğrul Gökağaçlı, vizyonlarının müşteri odaklı bir yaklaşımla tel sektöründe kaliteli ürünlerle lider konuma erişmek olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Firmamız, gelen taleplerde ve yürütülen projelerde teknik ve ticari ihtiyaçların en iyi biçimde belirlenmesini ve ihtiyaçlara zamanında cevap verilmesini temel prensip olarak almıştır. Bimeks Tel, bu prensibe yönelik olarak personelinin büyük bir kısmını konularında uzman mühendislerden oluşturmuştur. Tüm talep ve projeler, miktardan bağımsız olarak teknik açılardan detaylı bir biçimde irdelenir, ihtiyaçlar belirlenir ve sonrasında üretime dönüştürülür. Bu sayede firmamız otomotiv ana/yan sanayilerinde onaylı tedarikçi konumundadır ve tüm akreditasyon süreçlerini başarıyla tamamlamıştır”

Yurt Dışı Pazar

Firma; Rusya, Mısır, Endonezya, Bulgaristan, Litvanya, Singapur, Tayvan, İngiltere, Amman/Ürdün, Sırbistan, İtalya, Gürcistan ve Azerbaycan’a kadar uzanan büyük bir coğrafyaya ürünlerini ihraç ediyor.

KOSGEB’den Önemli Destekler

Bimeks Tel, KOSGEB’in 8 farklı destek programından faydalandı. KOBİGEL desteği ile ‘Katma Değeri Yüksek Ürün Üretmek İçin İşletme Kalite Kontrol Sisteminin Modernizasyonu’ projesiyle çekme test cihazı desteği aldı.

Ar-Ge desteği ile ‘’Çivi Kaynak Teli’’ projesiyle ithalata bağımlı bir ürünün yerlileştirilmesini başarıyla gerçekleştirdi.

Ür-Ge programı kapsamında mevcut dokuma hatlarındaki üretimin geliştirilmesi ile izolasyon sektöründe kullanılan, ithalata bağımlı takviye telinin üretimi ile ilgili çalışma başlatılmış ve proje çalışmaları devam ediyor.

Genel Müdür Hasan Tuğrul Gökağaçlı, çıktıkları bu yolda KOSGEB’den önemli destekler aldıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2023