Yüceler Makina

Burdur’un Bucak ilçesinde mermer makinelerinin imalatını yapan Yüceler Makina, 3 ayrı KOBİGEL projesini başarılı bir şekilde tamamlayarak üretim hattını büyüttü.

2005 yılından beri mermer makineleri imalatı alanında faaliyet gösteren Yüceler Makina, KOSGEB desteklerinden etkin şekilde faydalanıp üretim süreçlerini geliştirerek fabrikasını büyüttü. İşletme bugüne kadar KOSGEB’in iki Genel Destek Programı, iki İşletme Geliştirme Destek Programı, üç KOBİGEL ve bir Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı olmak üzere toplam 8 ayrı destek programını başarıyla tamamladı.

Birçok Ülkeye Mermer Makinesi

Yüceler Makina, KOSGEB’den almış olduğu destekler sonucunda, personel istihdamını ve yurt dışı satışlarını arttırırken diğer yandan da makine parkurunu zenginleştirerek üretim kapasitesini arttırdı.

Yüceler Makina bugün geldiği noktada Türkiye’nin önde gelen mermer fabrikalarına makine üretirken yurt dışında da Fransa, ABD, Makedonya, Cezayir, Umman, Fas, Bahreyn, İsrail ve Kırgızistan gibi ülkelerinde mermer makinesi ihtiyacını karşılıyor. Üretiminin yüzde 25’lik kısmını ihraç ediyor.

İstikrarlı Büyüme

Mermer makineleri imalatı sektöründe 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren Yüceler Makina, 1996 yılında Ömer Yüce, Recep Yüce ve Şaban Yüce ortaklığında kuruldu. Otomotiv, nakliye ve torna tesviye işlerinde faaliyetine başlayan işletme, 2005 yılında mermer makine imalat sektörüne girdi. 2013 yılında Yüceler Makina’nın kurulmasıyla mermer makinesi imalatı, satışı ve diğer faaliyetlerine başladı. 2005 yılında 400 metrekare kapalı alanda başlanılan makine imalatı, 2015 yılında OSB’de yapılan 2 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 10 bin metrekare alanla devam ediyor.

KOSGEB’in destekleri ile güzel bir büyüme gerçekleştirdiklerinin altını çizen işletme yetkilisi Ömer Yüce, almış olduğu desteklerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

KOSGEB’in İtici Gücünü Hiçbir Zaman Unutmayacağız

“2016 yılında ilk KOBİGEL projesini sunan ve başarıyla tamamlayan işletmemiz için proje bazlı KOSGEB desteklerine alışma mahiyetinde oldu. Bunun akabinde 2018 yılındaki çağrıda sunulan ve başarıyla tamamlanan projemiz kapsamında, tam da çağrı amacına uygun olarak aldığımız destek işletmemizin rekabet gücünün artırmasına önemli katkı sundu. İşletmemizin üretim verimliliğindeki ve niteliğindeki artışta KOSGEB’in itici gücünü hiçbir zaman unutmayacağız. 2022 KOBİGEL projemizi de başarılı şekilde tamamlayacağımızı ve yine firmamıza yapacağı katkıyı görüyor ve inanıyoruz”

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2023