Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB standı yoğun ilgi gördü
Tarih: 04 Eylül 2023

Festival, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde Ankara Etimesgut Havalimanı'nda 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festivale yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret etti.

Unutulmaz Anlar

TEKNOFEST, geride bıraktığı 5 gün boyunca teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, atölyeler, sahne gösterileri, konserler ve etkinliklerle dolu programıyla Ankaralılara unutulmaz anlar yaşattı.

Festival Heyecanı

Türkiye'nin önde gelen kamu ve özel sektör firmalarının en inovatif ürünlerini sergilediği fuar alanları ve gökyüzünde heyecan ve adrenalinin bir an olsun eksilmediği festivalde; tamamı yerli üretim olan Milli Kanatlar'ın gösteri uçuşları, AKINCI Taaruzi İnsansız Hava Aracı (İHA), Bayraktar TB2, Hürkuş, Atak Helikopteri, Gökbey Helikopteri, Aksungur ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait F-16 uçakları ile Solo Türk ve Türk Yıldızları’nın muhteşem akrobasi uçuşları festival heyecanını doruklara taşıdı.

Festival boyunca stant ve fuar alanlarını ziyaret eden KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, teknolojik ve robotik yarışmalara katılan gençlerin stantlarını da gezerek onlara başarılar diledi.

KOSGEB Standına İlgi

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te, KOSGEB standı da büyük ilgi odağı oldu.

Stantta KOSGEB destekleri ile ilgili bilgilendirmeler yapılırken, KOSGEB desteği ile ürün geliştiren işletmeler de ürünlerini sergileyerek çocuklara yönelik etkinlikler yaptı. Teknolojik ürünlere yoğun ilgi gösteren minikler çeşitli oyun ve yarışmalarla eğlendi.

TEKNOLUS Energy, KAE Sistem Bilişim ve OPTİMAK STU işletmeleri Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı’yla geliştirdikleri robotları KOSGEB standında ziyaretçilere tanıttı. Maren Robotics tarafından geliştirilen insansız cankurtaran robotu da ilgiyle karşılandı.

Aynı zamanda KOSGEB desteği ile kurulan BUMA Uzay ve Havacılık işletmesi de fetival boyunca KOSGEB standında çocuklar için çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2023