İşletmeler KOSGEB’in İşletme Değerlendirme Raporu’na (İDR) artık www.findeks.com’dan ulaşabilecek. Böylece işletmeler kendi raporlarını alabilecekleri gibi diğer işletmelerin raporlarını da talep edebilecekler.
Tarih: 08 Eylül 2023

İşletmelerin finansal açıdan hem kendi durumlarını hem de raporunu talep edip onay aldıkları diğer işletmelerin durumlarını görebilecekler. Konuyla ilgili iş birliğine ilişkin protokol Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen bir törenle imzalandı.

KOSGEB’in İşletme Değerlendirme Raporu (İDR), Findeks internet sitesinde sunulmaya başlandı. KOSGEB’in 2019 yılından bu yana e-devlet üzerinden sunduğu, işletmelerin sektördeki konumlarını, son 5 yıla ait mali gelişim ve performanslarını yıllar itibarıyla finansal sağlık durumlarını detaylı bir biçimde görerek değerlendirmelerine olanak sağlayan raporlara findeks.com adresinden ulaşılabiliyor. İş birliğine ilişkin protokol 7 Eylül 2023 tarihinde KKB Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile KKB Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Veysel Sunman tarafından imzalandı.

2019 yılında uygulamaya alınan İşletme Değerlendirme Raporu’nun, bugüne kadar işletmeler tarafından büyük ilgiyle karşılandığını belirten KOSGEB Başkanı Kurt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Raporla ilgili işletmelerimizden çok olumlu geri dönüşler aldık. Öyle ki, işletme yetkilileriyle yapılan görüşmelerimizde bugüne kadar birçok konuda daha önce fark edemedikleri ayrıntıları rapor sayesinde fark ettiklerini ifade ettiler.

Bugün geldiğimiz noktada İşletme Değerlendirme Raporunun kapsamını daha da genişleterek KKB ile yapmış olduğumuz iş birliği neticesinde Findeks platformu üzerinden işletmelerimizin hizmetine sunuyoruz.

Bu rapor ölçek ayrımı yapmaksızın Türkiye'de faaliyet gösteren bütün işletmeler için oluşturulabiliyor. KKB ile yapmış olduğumuz iş birliğinin bütün işletmelerimize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

KKB’nin sunduğu finansal hizmet platformu Findeks ile reel sektör ve bireyler için geliştirdikleri ürün ve hizmetleri tek çatı altında topladıklarını hatırlatan KKB Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Veysel Sunman da, “Reel sektöre yönelik olarak Findeks Kredi Notu, Findeks Karekodlu Çek Sistemi, Findeks Risk ve Çek Raporları, Elektronik Teminat Mektubu ve Reel Sektör Karar Destek Sistemleri gibi ürün ve hizmetlerimizle işletmelerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz. Katma değerli ürün ve hizmetlerimize her gün yenilerini ekliyoruz. KOSGEB tarafından hazırlanan İDR kapsamında Findeks üyesi KOBİ’lerimiz işletmelerinin genel durumunu pek çok farklı kriterle görebilecek ve sektördeki benzer firmalarla da karşılaştırma şansına sahip olacaklar. KOSGEB, İDR’nin Findeks Platformu altına taşınmasıyla birlikte işletmeler artık onayını almak kaydıyla diğer firmalardan da işletme raporlarını kendileriyle paylaşmalarını talep edebilecekler.

Findeks üyesi işletmeler, findeks.com web sitesini ziyaret ederek Ticari Ürünler başlığı altındaki KOSGEB İDR sayfasından hem kendi işletmelerinin raporlarını alabilirler hem de diğer işletmelerin raporlarını KOSGEB’den temin edilen en güncel verilerle talep edebilirler. Findeks üyesi olmayan şahıs işletmeleri ve tüzel firmalarsa Findeks’e ücretsiz üye olarak bu raporlara findeks.com üzerinden erişebilirler. KOSGEB ile yaptığımız bu iş birliğinin tüm işletmeler için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2023

Galeri