Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Perakendede Ödeme Devrimi


KOSGEB destekleri ile ürün geliştirme süreçlerini yürüten Overtech Bilgi Teknolojileri, Yerli ve Yapay Zekâ ile Öğrenme Kapasiteli Bulut Teknolojili Güvenli Ödeme Cihazı geliştirdi

e-dönüşüm, perakende yazılım ve bulut teknoloji gibi birçok konuda sahip olduğu teknik ve iş bilgi birikimi ile karmaşık entegrasyonların çok olduğu kurumsal ortamlarda çevik çözümler sunabilen Overtech Bilgi Teknolojileri, yükselen başarı grafiğini yapay zekâ algoritmaları ile çeşitlendiriyor.

Yerli ve Yapay Zekâ ile Öğrenme Kapasiteli Bulut Teknolojili Güvenli Ödeme Cihazı

Overtech Bilgi Teknolojileri, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri kapsamında perakende işletmelerinin kullanımına sunmak üzere; ürün tanımlama, terazi, POS, barkod okuyucu ve para çekmecesi, dokunmatik PC etrafında birleştiren ve e-belge üreten yerli ve yapay zekâ ile sınırsız öğrenme kapasiteli ve bulut teknolojili bir güvenli ödeme cihazı geliştirdi.

KOSGEB’den Genel Destek Programı, İşletme Geliştirme Destek Programı, Endüstriyel Uygulama Destek Programı ile Ar-Ge, ve İnovasyon Destek Programı’ndan faydalanan işletme, toplamda 278 bin TL tutarında destek aldı.

KOSGEB desteği ile geliştirilen Çok Fonksiyonlu-Yapay Zekâya Sahip- E-Belge Entegre Güvenilir Ödeme Cihazı ile yapay zekâlı öğrenen makinelerin gündelik hayatta ve iş yaşamındaki kullanım alanlarının arttırılması hedeflendi.

Bütünleşik Kasa- Kasiyer Sistemi

“Yerli ve Yapay Zekâ ile Öğrenme Kapasiteli Bulut Teknolojili Güvenli Ödeme Cihazı” konulu proje sayesinde yerli teknoloji ile yapay zekalı öğrenen ve ürün tanım- tartım- fiyatlama- barkod- tahsilat- POS- fatura- kontrol- rapor gibi tüm modüllerin entegre edildiği bütünleşik bir kasa/kasiyer sistemi prototip ürününü ortaya çıkarılarak tasarım-yazılım- donanım sistemini geliştirebilecek bir teknolojik altyapı, kapasite ve bilgi birikimi seviyesine ulaşıldı.

Markette kasaya gelen bir müşteri kendi poşetlediği bir meyve- sebzeyi teraziye koyduğu anda, kasiyerin herhangi bir kodlama veya menü seçimi yapmasına gerek kalmaksızın, prototip cihazının kamerası tarafından algılanıp tartılıyor. Böylece kasa bekleme süreleri ve hatalı kodlama veya kod ezberleme durumları ortadan kalkıyor. Ayrıca bu işlem için e-belge otomatik olarak arka planda üretileceği için mali hafızalı pahalı yazar kasalara ihtiyaç kalmıyor.