Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Geliştirdiği Mühimmat, Yeni Altay Tankı'nda Kullanılıyor

Geliştirdiği Mühimmat, Yeni Altay Tankı'nda Kullanılıyor

Müsan Savunma tarafından Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı ile geliştirilen “Parça Tesirli Mühimmat Atma Özellikli Müsan Sis Havanları” Yeni Altay Tankı üzerinde sahne aldı

KOSGEB desteği ile hem savunma hem taarruz amaçlı geliştirilen sis havanları zırhlı araçlar üzerinde oyun değiştirici niteliği ile Yeni Altay Tankı üzerinde konuşlandı.

Geçen yüzyılın ikinci çeyreğinde kurulan Müsan Savunma, 50 yıllık geçmişinde bine yakın çeşit özel makine, ekipman ve sanayi tesisi üretimi ile Ar-Ge ve inovasyon içeren ürünlerde tecrübe sahibi ve yüzde 100 yerli sermayeli üretim tesisi ile faaliyetlerini sürdürüyor. 1990 yılından bu yana Sincan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde 10 bin metrekare alanda üretim yapıyor. İşletme, KOSGEB desteği ile ürettiği ürünleri 20’den fazla ülkeye ihraç ediyor. İşletmenin 2021 yılı cirosunun yüzde 70'ini ihraç ettiği ürünler oluşturuyor.

50 Yıllık Savunma Sanayi Tecrübesi

Savunma sanayi alanında 50 yıl önce üretim yapmaya başlayan firma, gerek Türkiye’de, gerekse yurt dışı projelerinde üretim yapmaya devam ediyor. 1990’dan bu yana 5 binden fazla M113 zırhlı aracı üzerinde hizmet vermekte olan Motor Soğutma Grubu Sistemleri’nin yanında ilk kez 1993 yılında Türk Ordusu’nun M113 Zırhlı Araç üretiminde kullanılmaya başlanan sis havan sistemlerini, 30 yıl hizmet verdikten sonra geliştirerek Müsan Sis Havan sistemleri ile modernize etti. 

NATO Tesis Güvenlik Belgeli Üretim Tesisi

Müsan Savunma, Milli Savunma Bakanlığı 2020/15 nolu MSB ve NATO GİZLİ tesis güvenlik ve MSB üretim izin belgelerine sahip olup NATO ve MSB tesis güvenlik belgeleri kurallarına uygun üretim yapıyor. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında 100’den fazla gizlilik sözleşmesi ile üretimlerine devam eden Müsan Savunma Grubu'nun Genelkurmay Başkanlığı ve Türk Ordusu'nun ihtiyacı olan gizlilik içeren projelerinde kazandığı özel başarıları bulunuyor.

Yeni Altay Üzerinde Türk Ordusu Envanterinde Bir İlk

25-28 Temmuz 2023 tarihlerinde düzenlenen IDEF 2023 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda, KOSGEB’in 2017/21 nolu kararı ile desteklediği “Parça Tesirli Mühimmat Atma Özellikli MÜSAN Sis Havanları” Yeni Altay Tankı üzerinde sahne aldı. Hem savunma hem de taarruz amaçlı geliştirilen bu sistem zırhlı araçlar üzerinde oyun değiştirici niteliği ile Yeni Altay üzerinde konuşlandı.

1993 yılından bu yana Türk Ordusu’nun envanterinde bulunan zırhlı araçlara kullanılmakta olan Müsan Sis Havanları Yeni Altay Tankı projesindeki özelliği ile zırhlı araçlara savunma özelliğinin yanına tahrip gücünü eklemiş oldu.

IDEF’te 12 Farklı Platform Üzerinde Yer Aldı

IDEF Fuarı’nda Yeni Altay Tankı yanında yerli/yabancı çok sayıda zırhlı araç ve yeni geliştirilen ASELSAN kule ve taretlerin üzerinde 12 ayrı platformda yer alan Müsan Sis Havanları MSB üretim izni ile “milli-gizli” sınıfında, gizli tesis güvenlik ve MSB üretim izin belgeleri ile MSB ve NATO Tesis Güvenlik Belgesi şartlarında denetlenerek üretiliyor.

KOSGEB Destekli Projeler

KOSGEB desteklerinden etkin bir şekilde faydalanan Müsan Savunma, geliştirmiş olduğu demir yolları için Ray Temizleme Aracı’nı da aynı zamanda Endüstriyel Uygulama Destek Programı ile ticarileşmesini sağladı.

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında “İmalat Sanayi Sektöründe Faaliyet Gösteren KOBİ'lerin Rekabet Güçlerinin ve Verimliliğinin Arttırılması Çağrısı” ile “Ürün Kalitesinin Artırılması ve/veya Ürün Kalitesinde Sürekliliğinin Sağlanması” konulu projesine de destek almaya hak kazanan işletme, bu proje ile düşük toleranslı hassas ürün gruplarına yönelik ileri teknolojili üretim yetkinliğini, tasarım ve mühendislik becerilerini ve ürün kalitesi arttırmayı hedefliyor.