KOSGEB Başkanı Dr. Cevahir Uzkurt, toplantıda KOSGEB’in yeni güncellenen vizyonu ile birlikte öncelikli olarak, teknolojiye dayalı, yerli üretim yapan ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’lere destek sağlanacağını söyledi.
Uzun vadede, KOBİ’lerin katma değeri yüksek, teknolojik ürünler üretmesini sağlayacak politikalar geliştirdiklerini, bu amaçla KOSGEB desteklerinin yeni vizyon çerçevesinde güncelleneceğini ifade eden Başkan Uzkurt, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’na KOBİ’lere ve KOSGEB’e vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.
***KOSGEB Destekli Robotik Tekerlekli Sandalye, Amerika’ya İhraç Ediliyor.
Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Başkanı Cengiz Ultav, hızla değişen dünyaya KOBİ’lerin daha hızlı uyum sağladıklarını, akıllı stratejiler ve ileri teknoloji kullanarak rekabet avantajı elde edebildiklerini söyledi. Yapay zekâ ve sağlık alanında faaliyet gösteren firmaların geleceği şekillendireceğini belirten Başkan Ultav, İstanbul Dudullu Organize Sanayi’de faaliyet gösteren ve KOSGEB tarafından desteklenen bir firmanın ürettiği robotik tekerlekli sandalyeyi Amerika’ya ihraç ettiğini söyledi.
Ayrıca pazarlara ulaşmanın önemine dikkat çeken Ultav, bir Türk yazılım firmasının ürettiği muhasebe yazılımını geliştirerek Doğu Avrupa ve Hindistan pazarına sattığını söyledi. KOSGEB’e bu gibi firmalara verdiği destekten dolayı teşekkür eden Başkan Ultav, bu güzel örneklerin sayısının artması ile ülke ekonomisinin daha da güçleneceğini belirtti.
TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Suat Baysan ise KOSGEB ve TTGV arasında var olan iş birliğinin geliştirilmesinin ve ortak eğitim programları düzenlenmesinin yararına dikkat çekti.