İstanbul Üniversitesi ve Ekol Grup iş birliği ile oluşturulan CEOTEKMER’in TEKMER adını kullanmasına ilişkin sözleşme imzalandı.
Tarih: 22 Eylül 2020

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “Kamu, üniversite, özel sektör iş birliği ile kurulmuş bu yapının çok kısa sürede ülkemiz girişimci ekosistemini güçlendireceğini ümit ediyorum.” dedi.

 

Kullanma Hakkı Tanındı

CEOTEKMER Girişim Evi Teknoloji Geliştirme Merkezi’ne "TEKMER" adını kullanma hakkının tanınmasına ilişkin sözleşme, KOSGEB'de düzenlenen törenle imzalandı. Temsili sözleşmeye imzalar, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Ekol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mehmet Naci Efe tarafından atıldı.

 

Uluslararası Start-Up’lar

Törende konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, TEKMER’leri şehir içlerinde girişimci adayları ve teknolojik iş fikri olan gençlerden uluslararası start-up’lar çıkarmak amacıyla kurguladıklarını belirterek “İstanbul Üniversitemiz ile Ekol Grup, bu vizyon doğrultusunda bu yapıyı oluşturdu.” dedi.

 

Tematik Alanlar

CEOTEKMER’in robotik, medikal gibi tematik alanlardaki iş fikirlerini hayata geçireceğini kaydeden KOSGEB Başkanı Uzkurt, “Bizim amacımız geliştirilen iş fikirlerinin daha katma değerli daha teknolojik ürünlere dönüşmesi. Bunların da özellikle uluslararası pazarlara açılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

 

Temsilcilik Kurulacak

Uzkurt, CEOTEKMER’de KOSGEB’in temsilciliğinin de bulunacağını ifade ederek “Bu temsilcilik hem buradaki girişimcilere KOSGEB desteklerini anlatacak hem de buradan faydalanmak isteyen girişimci adaylarına KOSGEB müdürlüğü gibi hizmet edecek. Kamu, üniversite, özel sektör iş birliği ile kurulmuş bu yapının çok kısa sürede ülkemiz girişimci ekosistemini güçlendireceğini ümit ediyorum.” dedi.

 

Vizyon Örtüşüyor

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ak, üniversitenin vizyonu ile KOSGEB’in vizyonunun bire bir örtüştüğünün altını çizerek “Çünkü biz ülkenin beşeri sermayesinin önemli bir kısmını kadrolarında bulunduran bir üniversiteyiz.” diye konuştu.

 

Yeni Hedefler

Üniversite olarak girişimciliği öne çıkaran, yeni ve yenilikçi fikirleri önemsediklerine işaret eden Rektör Ak, KOSGEB’in desteği ile yeni hedeflere yürüme kararlılığında olduklarını kaydetti.

Emanet Olarak Görüyoruz

Ekol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Efe, CEOTEKMER için aldıkları desteği bir emanet olarak gördüklerini anlatarak “Bu desteği vatanımıza, milletimize faydalı teknolojilere çevirmek için İstanbul Üniversitesi ile birlikte çok ciddi projeler üreteceğiz.” dedi.

 

Ümraniye’de Faaliyet Yürütecek

CEOTEKMER Girişim Evi Teknoloji Geliştirme Merkezi; savunma, medikal, robotik ve elektrik/elektronik temalarında faaliyet gösterecek. İstanbul Üniversitesi ile kendi bünyesindeki akademisyenler ile fikir aşamasından ticarileştirmeye kadar girişimcileri destekleyecek olan CEOTEKMER, İstanbul Ümraniye’de faaliyet yürütecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2020