KOSGEB ile ASELSAN, millileştirme ve kaynak bulma çalışmalarına yönelik olarak yürütülecek faaliyetlere ilişkin iş birliği protokolü imzaladı.
Tarih: 10 Haziran 2021

ATO Congresium’da düzenlenen 3. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı, kamu kurum ve kuruluşları arasında yeni ortaklıklara da kapı araladı.

Fuarda, KOSGEB ile ASELSAN arasında ASELSAN tarafından belirlenecek millileştirme ve kaynak bulma, oluşturma çalışmaları kapsamında yürütülecek çalışmalara ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, KOSGEB Başkan Yardımcısı Recep Kılınç, ASELSAN Tedarik Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nuh Yılmaz iki kurum arasında iş birliği öngören protokole imzaları attı.

KOSGEB Başkanı Kurt, Türkiye’nin savunma sanayisine katmış olduğu değerler için ASELSAN’a teşekkür ederek şunları söyledi:

Yeni Destek Mekanizmaları

KOSGEB olarak yıllardır bu ülkede KOBİ’lerin gelişimi, uluslararası arenada rekabet edilebilirliklerinin arttırılması, teknolojik alt yapılarının güçlendirilmesi ve Ar-Ge kapasitelerinin yükseltilmesi gibi konularda çeşitli destekler sağlıyoruz. ASELSAN ile yapmış olduğumuz iş birliği sayesinde de 81 ilimizde bulunan müdürlüklerimiz aracılığı ile ASELSAN tedarik zincirine katılabilecek firmalar tespit edilecek. Bu firmaların tedarik süreçlerine entegrasyonu konusunda belki yeni destek mekanizmaları için de ciddi bir adım olacak. KOSGEB olarak ülkemizin savunma sanayi alanındaki atılımına destek vermek için güçlü bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Görgülü de KOSGEB ile ASELSAN arasında yapılan iş birliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle devam etti:

Tedarikimiz KOBİ’lerle

Ülkemizdeki işletmelerin yüzde 99’unun KOBİ olduğunu ve bu KOBİ’lerin KOSGEB’in odağında olduğunu biliyoruz. KOSGEB’in yıllardan beri yapmış olduğu sistematik çalışmalarla Anadolu’nun her yöresine erişimi var. Geçen yıl yapmış olduğumuz tedariğin onda 9’unu KOBİ’lerle yaptık. Bu müthiş bir oran. ASELSAN’ın tedarik zincirinde 5 bin firmanın 3 binini KOBİ’ler oluşturuyor. Bundan sonraki çalışmalarımızda önemli katkısının olacağını düşündüğümüz KOSGEB networkunu değerlendirmek istedik.

 

Haberin Videosu İçin: www.youtube.com/watch?v=bw4nLIydi_g

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2021