İki ülke arasında imzalanan mutabakat zaptı sonrasında yapılacaklara ilişkin çalışmalar başladı. KOSGEB’in hazırladığı taslak eylem planı Angola heyetine sunuldu
Tarih: 29 Temmuz 2021

Türkiye ile Angola arasında KOBİ’ler bağlamında imzalanan mutabakat zaptının ardından ilk adım atıldı. Angola Mikro Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme Ulusal Enstitüsü (INAPEM) Başkanı Arnito Agostinho, KOSGEB’i ziyaret etti. Ziyarette mutabakat zaptı bağlamında hazırlanacak eylem planı masaya yatırıldı.

Mutabakat Zaptı

Angola Cumhurbaşkanı Joao Lourenço’nun Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Ziyaret çerçevesinde KOSGEB ile INAPEM arasında mutabakat zaptı imzalandı.

KOSGEB’e Ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Angola Sanayi ve Ticaret Bakanı Victor Francisco’nun imza altına aldığı mutabakat zaptının ardından Angola heyeti, KOSGEB’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Atılacak Adımlar Ele Alındı

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, INAPEM Başkanı Arnito Agostinho ile Ekonomi ve Planlama Bakanlığı İş birliği Direktörü Antonio Pombal’ın yer aldığı heyeti KOSGEB Başkanlığı’nda ağırladı. Görüşmede, mutabakat zaptı sonrasında atılacak adımlar ele alındı.

Afrika Açılımı

KOSGEB Başkanı Kurt, Afrika’nın Türkiye için önemli bir kıta olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Afrika açılımının da verilen bu önemin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Eylem Planı

KOSGEB’in 30 yılı aşkın deneyimini Angola ile paylaşmaya hazır olduğunu kaydeden Kurt, mutabakat zaptı çerçevesinde yapılabilecekleri tanımlayan eylem planı taslağı hazırladıklarını bildirdi. Kurt, taslağı Angola tarafına sundu.

Tarım ve Balıkçılık

INAPEM Başkanı Agostinho, ülke olarak tarımsal üretim ve balıkçılık sektörlerine öncelik verdiklerinin altını çizerek bu alanlara ek olarak teknoloji konusunda Türkiye’nin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak istediklerini ifade etti. Hazırlanan taslak eylem planı için teşekkür eden Agostinho, metni nihayete erdirmek için çalışacaklarını söyledi.

Görüşmede, AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Serkan Ercan da KOSGEB’i tanıtıcı bir sunum yaptı.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2021