Güney Kore INNOBIZ Kurumu ile mutabakat zaptı imzalandı. Türk ve Koreli KOBİ’ler B2B Video Konferans Etkinliği ile bir araya geldi.
Tarih: 19 Kasım 2021

Türkiye ile Güney Kore arasında KOBİ’ler bağlamında yürütülen ilişkiler gelişiyor.

Güney Kore’de KOBİ’lerin teknolojik inovasyon düzeyini artırmak amacıyla kurulmuş olan INNOBIZ (SME Technological Innovation Association) tarafından düzenlenen ‘‘2021 Çok Uluslu Teknoloji Değişim Konferansı’’ etkinlikleri kapsamında iki farklı etkinlik düzenlendi.

İlk etkinlikte KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile INNOBIZ Başkanı Byung Hoon, lm arasında çevrim içi ortamda mutabakat zaptı imzalandı. Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Münir Oğuz da imza törenine katıldı.

İmza töreni öncesi yapılan açılış konuşmalarında iki ülkenin özellikle start-up’lar ve teknoloji KOBİ’leri arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğini geliştirmek, küresel pazarda rekabet güçlerini arttırmak, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere programlar düzenlenebileceği ifade edildi.

İmza sonrası Endonezya, İran, Vietnam ve Özbekistan’ın KOBİ’lerden sorumlu muadil kurum başkanlarının konferansa ve mutabakat zaptına ilişkin tebrik mesajlarını okundu.

KOSGEB’in Güney Koreli muadil kurumlarla imzaladığı mutabakat zaptı sayısı INNOBIZ ile birlikte 4’e ulaştı.

İkinci etkinlikte video konferans yöntemi ile Kore Cumhuriyeti ve Türk KOBİ’leri arasında B2B görüşme düzenlendi.

B2B etkinliğine teknoloji firmaları, kimya, sağlık, otomotiv ve yedek parça tedarikçisi Koreli firmaların ile yine aynı sektörlerde 10 Türk şirketi yöneticisi katıldı.

Online B2B etkinliğinde ortak üretim, üçüncü pazarlara erişimde iş birliği olanakları, ortak satış ve pazarlama ağı kurulması ve ortak ürün geliştirme gibi konular ele alındı.

İşletme temsilcileri, etkinlik ile ilgili memnuniyetlerini dile getirerek benzer programlarının devamını istedi.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2021