Uluslararası Kazan 2022 Ekonomi Zirvesi başladı. Zirvede helal endüstriden bilinçli tüketime kadar birçok alanda paneller düzenlenecek
Tarih: 19 Mayıs 2022

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Uluslararası Kazan 2022 Ekonomi Zirvesi’nin açılışında konuştu. KOSGEB’in Türkiye’de 32 yıldır KOBİ ve girişimcilerin yanında olduğunu kaydeden Kurt, deneyimlerini, başta Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti olmak üzere zirveye katılan tüm ülkelerle paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

Stantları Ziyaret

Kurt, Uluslararası Kazan 2022 Ekonomi Zirvesi’ne katılmak üzere Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da temaslarda bulundu. Kazan Expo Center’da düzenlenen toplantı açılış toplantısı öncesinde Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnikhanov ile birlikte Rusya Helal Expo standını ziyaret eden Kurt, Kazan Summit 2022’nin açılış oturumunda bir konuşma yaptı.

Dost ve Kardeş Tataristan

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen zirvede, Cumhurbaşkanı Minnikhanov, İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye devletlerin temsilcilerine seslenen Kurt, dost ve kardeş Tataristan’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cumhurbaşkanı Minnikhanov’a ve zirveye emek veren herkese teşekkür eden Kurt, “Zirvenin Volga Bolgaria Bölgesinde İslamiyet’in Kabulünün 1100’üncü yıl dönümüne denk gelmiş olması da ayrıca bir gurur vesilesi” dedi.

Birçok Panel Düzenlenecek

Kurt, zirvede, bankacılık, finans, helal endüstri, bilinçli tüketim, bilgi-iletişim teknolojileri, girişimcilik, yatırım ve diplomasi gibi çok çeşitli konu başlıklarında paneller yapılacağını kaydederek KOSGEB’in Türkiye’de KOBİ’lerden sorumlu ve yetkili kuruluş olduğunu söyledi.

Eylem Planı İmzalanacak

KOSGEB olarak 30 yılı aşkın KOBİ’ler ve girişimcilerle ilgili deneyimlerini, başta Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti olmak üzere zirveye katılan tüm ülkelerle ayrı ayrı paylaşmaya hazır olduklarını vurgulayan Kurt, “Bu amaçla, inşallah Zirve’nin 2. Günü, Tataristan Ekonomi Bakanlığı Girişimciliği Destekleme Fonu ile daha somut adımları içeren bir eylem planı dokümanı da imzalayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2022