KOSGEB Başkanı Kurt, Kocaeli’de temaslarda bulundu. KOSGEB müdürlüklerini ziyaret etti, Gebze Ticaret Odası’nda konuştu, Gebze OSB’nin başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi
Tarih: 29 Haziran 2022

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, işletmelerin daha verimli elektrik motorlarına geçmesi için KOBİ Enerji Verimliliği Desteği’ni başlattıklarını belirterek “Verim kaybı olan bu alanda farkındalık oluşturmak istiyoruz.” dedi.

KOSGEB Başkanı Kurt, Kocaeli programı çerçevesinde KOSGEB doğu ve batı müdürlüklerini ziyaret ederek müdürlüklerin çalışmalarını yerinde inceledi, personel ile bir araya geldi.

Gebze Ticaret Odası’nın Haziran ayı olağan toplantısına katılan Kurt, burada oda üyelere KOSGEB faaliyetlerini içeren bir sunum gerçekleştirdi.  Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’in ardından kürsüye gelen Kurt, KOSGEB’in girişimcilik, yenilikçilik ve işletme geliştirme faaliyetlerini anlattı.

100 Bin KOBİ’den İhracat

Kurt, Türkiye’de KOBİ’lerin ihracattaki paylarının göz ardı edildiğini anlatarak ihracatın yüzde 37’sinin KOBİ’ler tarafından yapıldığını söyledi. KOBİ’lerin ihracatının yüzde 50’sinin Avrupa ülkelerine yaptığını ifade eden Kurt, 100 bin KOBİ’nin aktif olarak ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

Büyük ile KOBİ’yi Eşleştiriyoruz

Otomotiv ve savunma sanayisi başta olmak üzere büyük firmalarla KOBİ’yi eşleştirecek bir mekanizma başlattıklarını ifade eden Kurt, bu sektörlerdeki yerlileşme oranlarını arttırmayı hedeflediklerini anlattı.

Verim Kaybı

Kurt, KOBİ Enerji Verimliliği Destek Programı’nı işletmelerin verimli elektrik motorlar kullanmaları için kurguladıklarını belirterek verim kaybı olan bu alanda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Dijital Dönüşüm Danışmanlığı Desteği ile de işletmelerin bağımsız bir göz tarafından dijital yol haritasının çıkartılmasını destekleyeceklerini bildiren Kurt, bunu ücretsiz olarak KOBİ’lere vereceklerini ifade etti.

İşletme Değerlendirme Raporu

KOBİ’lerin kamudaki verilerini işleyerek İşletme Değerlendirme Raporu hazırladıklarını İngilizcesi de olan bu rapora online olarak ücretsiz bir şekilde ulaşılabildiğini ifade eden Kurt, “Bu rapor ile işletmelerin röntgenini çekiyoruz. KOBİ’ler bu rapor ile ilinde, bölgesinde ve sektöründe nerede olduğunu görebilecek. Yurt dışı iş bağlantılarınızda ve bankalarla görüşmelerinizde bu raporu kullanabilirsiniz. ‘Kendimi nasıl ispat edebilirim?’ dediğinizde kullanacağınız bir rapor.” dedi.

OSB’ye Ziyaret

Kurt, programın ardından Gebze Organize Sanayi Bölgesini de ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım ve OSB yöneticileriyle bir araya geldi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2022