KOSGEB Başkanı Kurt, memleketi Samsun’da otomotiv sektörüne yönelik üretim yapan MC Filtre ile cerrahi alanda faaliyet yürüten Bahadır Tıbbi Aletler işletmelerinde incelemelerde bulundu
Tarih: 31 Ağustos 2022

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, TEKNOFEST Karadeniz Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için geldiği Samsun’da, KOSGEB’den destek alan işletmeleri ziyaret etti.

İlk ziyaretini MC Filtre’ye yapan KOSGEB Başkanı Kurt’a firmanın endüstriyel amaçlı filtrelerin üretimini yaparak 40 ülkeye ihracat gerçekleştirdiği bilgisi verildi. İşletmenin çalışmaları ve KOSGEB ile yürütülen projeler hakkında istişarelerde bulunan Kurt’a işletmenin gelecek vizyonu hakkında değerlendirmeler yapıldı.

MC Filtre, 2008 yılında otomotiv sektörü ve endüstriyel amaçlı filtre üretimi için Samsun’da kuruldu. İşletme, otomotiv sektörüne hava, yağ, yakıt, kabin, hava kurutucu ve şase filtrelerinin yanı sıra endüstriyel sektör için silo havalandırma filtreleri, endüstriyel toz kartuşları, hidrolik filtreleri, kompresör ve jeneratör filtreleri üretiyor.

Firma, Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı kapsamında,  “Kare Form Yakıt Filtrelerinde Mukavemet Sorunlarının Çekme Prosesine Uygun Olarak Ürün Geliştirme Kapsamında İyileştirilmesi” konulu projeyi KOSGEB desteği ile yürütüyor.

Kurt, daha sonra Bahadır Tıbbi Aletler’e geçti. Burada Kurt’a işletmenin, cerrahi aletler başta olmak üzere steril konteyner sistemleri, masa bağlantı ekipmanları, tel ve sac sepetler, hastane terlikleri, silikon aksesuarlar ve sterilizatör sistemleri ürettiği ifade edildi.

Bahadır Tıbbi Aletler, tüm cerrahi branşların ihtiyacını karşılayabilecek 13 bine yakın ürün portföyü ile bünyesinde birçok tıbbi ekipmanı üretebilecek teknik altyapıya sahip bulunuyor. Genel Destek, İşletme Geliştirme, Ar-Ge, İnovasyon ve Endütriyel Uygulama Destek Programlarından faydalanan işletme, önemli projelerini KOSGEB ile gerçekleştiriyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2022