KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Litvanya’nın Ankara büyükelçisi Ricardas Degutis’i, Büyükelçilik Konsolosu Vaida Stankeviciene ile birlikte kabul etti.
Tarih: 07 Ekim 2022

KOSGEB Başkanı Kurt, iki ülke ticaret hacminin yaklaşık 1 milyar dolar olduğunu belirterek “Son dönemdeki gelişmeler, değişen tedarik zincirleri, Ukrayna Rusya savaşı göz önüne alındığında mevcut ticaret hacmi iki ülke potansiyelinin gerisinde, bunu artırmak için de birlikte çalışmamız lazım.” dedi.

Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı

Bu kapsamda, Litvanya’daki muadil kurumlar ile iş birlikleri geliştirerek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmanın önemine işaret eden Kurt, iki ülke KOBİ’leri arasında teknik ve ticari iş birlikleri kurma konusunda faaliyetler gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

Kilit Rol Oynuyor

Büyükelçisi Degutis de son dönemde küresel tedarik zincirlerinde yaşanan değişimlere işaret ederek mal tedariki ve taşımada iş birliğinin önemini vurguladı. Türkiye'nin coğrafi konumu ve KOBİ ekosistemi ile son dönemde yaşanan konjoktürel değişiklikler ile daha da önem kazandığını vurgulayan Degutis, Litvanya ekonomisinin de Avrupa tedarik zincirleri söz konusu olduğunda birçok sektörde kilit rol oynadığını bildirdi.

Yeni Fırsatlar

Degutis, iki ülke arasında kurulacak yeni iş birliklerinin, yeni fırsatları doğuracağını anlatarak “Litvanya sadece Baltık ülkeleri nezdinde değil, kuzey ülkeleri nezdinde de yatırımcılara yeni pazarlar açabilecek ülke niteliğindedir." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2022

Galeri