KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Sudan’ın Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb ile Büyükelçi Yardımcısı Afaf Mohamdani’yi kabul etti.
Tarih: 07 Ekim 2022

Görüşmede KOSGEB Başkanı Kurt, çok geniş bir yelpazede KOBİ’lere destekler sunduklarını belirterek oluşan tecrübeyi muadil kurum ve kuruluşlarla da paylaştıklarını ifade etti.

Eylem Planı

Sudan ile ilişkileri önemsediklerini anlatan Kurt, KOSGEB ile Sudan Sanayi Bakanlığı arasında iş birliğini artırmaya yönelik olarak 2017’de imzalanan mutabakat zaptını bir eylem planı ile daha ileri boyuta taşımayı istediklerini söyledi.

Sudan’a KOSGEB Modeli

Kurt, Sudan’da küçük ve orta ölçekli işletmelere dönük bir kurumun ihdas edilmesi yönündeki çalışmalara da değinerek “Sudan tarafının bu konuda KOSGEB’i rol model almak istemesi, KOSGEB’in teşkilat yapılanması ile KOBİ’lere sunduğu destek ve hizmetler hakkında KOSGEB’i mercek altına alması kurumumuza ve ülkemize verdiği önem açısından memnuniyet vericidir.” dedi.

KOSGEB’e Teşekkür

Büyükelçi Eltayeb de hem tecrübe paylaşımı konusunda hem de ülkesinde KOSGEB benzeri bir kurumun oluşturulmasına verdiği katkılardan dolayı KOSGEB Başkanı Kurt’a teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2022

Galeri