KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, “Bugün, medikal sektöründe TSE’nin, Sağlık Bakanlığı’nın, üniversitelerin, üreticilerin bir arada olduğu ve kaliteli ürünlerin üretildiği bir yerli üretim dönemi yaşıyoruz.” dedi.
Tarih: 13 Ekim 2022

Medikal Dernekler Federasyonu (MEDEF) 1. Olağan Genel Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya KOSGEB Başkanı Kurt’un yanı sıra OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Başkanı Abdullah Çalışkan, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Müldür, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, OSTİM Vakfı Müdürü Gülnaz Karaosmanoğlu, OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Dağçınar katıldı.

Yerli Üretim

Genel kurulda bir konuşma yapan Kurt, medikal sektöründe daha önce hep ithalatçı firmaların bulunduğuna değinerek bugün gelinen noktada sürecin yerli üretime evrildiğini ve pazarda yerli ürünlerin kendini kanıtladığını söyledi.

İmplant Sektörü

Kurt, özellikle implant sektörünün geçmişte yabancı girişimcilerin elinde olduğunu anlatarak bu ürünü yerli imkanlarla üretmek isteyenlere karşı karalama amaçlı haberlerin yapıldığını belirtti.

Gurur Verici

Bugün gelinen noktada TSE’nin, Sağlık Bakanlığı’nın, üniversitelerin, üreticilerin bir arada olduğu ve kaliteli ürünlerin üretildiği bir yerli üretim döneminin yaşandığını bildiren Kurt, bunun gurur verici olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2022

Galeri