Girişim Kitle Fonlama Platformu fonangels.com tarafından Bilişim Vadisi'nde düzenlenen "İş Dünyası Buluşmaları" etkinliği farklı sektörleri bir araya getirdi
Tarih: 28 Ekim 2022

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, özellikle üretim kabiliyeti ve sermaye birikimi yüksek olan illerde girişim fonlarının tabana yayılması için çok ciddi katkı vermeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi, Girişim Kitle Fonlama Platformu AŞ fonangels.com tarafından düzenlenen "İş Dünyası Buluşmaları"na ev sahipliği yaptı.

Programa, KOSGEB Başkanı Kurt’un yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katılım Finans Dairesi Başkanı Tarık Akın, Vakıf Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bülent Taban ile fonangels.com Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kuş katıldı.

KOSGEB Başkanı Kurt, törende yaptığı konuşmada kurum olarak özellikle üretim kabiliyeti ve sermaye birikimi olan illerde, fonların tabana yayılması için çok ciddi katkı vermeye çalıştıklarını söyledi.

Ciddi Adımlar Atıldı

Türkiye'de fonlama girişiminin, bu çerçevede yeni fikirlerin sermayeyle buluşmasının çok önemli olduğuna işaret eden Kurt, son 20 yılda bu alanda dünyayla yarışan adımlar atıldığını kaydetti.

Vergi Kolaylıkları

Kurt, girişim sermayesinin, yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım şirketleriyle başlayan sürece değinerek özellikle girişim sermayesi ve yatırım konusunda vergi avantajlarının çok sıkça vurgulanması gerektiğini kaydetti.

Marmara’nın Avantajı

KOSGEB olarak 81 ilde faaliyet gösterdiklerini, bu vesileyle birçok ile gittiklerini aktaran Kurt, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin hem girişimciler için hem de girişimciyle buluşmak isteyen yatırımcılar için çok avantajlı konumda olduğunu bildirdi.

Fonların Tabana Yayılması

Kurt, özellikle üretim kabiliyeti ve sermaye birikimi olan illerde, bu tip fonların tabana yayılması noktasında çok ciddi katkı vermeye çalıştıklarına işaret ederek, bu konularla ilgili KOBİ’leri bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Borçlanmaya Dayalı Sistemler

Bir taraftan yeşil ekonominin, Türkiye'nin ve dünyanın karşı karşıya olduğu temel ekonomik dönüşümlerin farkına varılması gerektiğini vurgulayan Kurt, "Sadece fona dayalı değil, borçlanmaya dayalı sistemlerin ilerletilmesi, sadece bilişim sektörünün değil, farklı alanlardaki girişimlerin de bu yolda desteklenmesi, yolunun açılması gerekiyor." dedi

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2022

Galeri