Kurum ve kuruluşlardan alınan idari kayıtlar doğrultusunda oluşturulan İşletme Değerlendirme Raporu'nun (İDR) 2017-2021 yıllarına ilişkin yeni versiyonu işletmelere sunuluyor
Tarih: 02 Kasım 2022

İDR’nin yeni versiyonu Türkçe ve İngilizce olarak e-Devlet üzerinden işletmelerin erişimine açıldı. Rapor, işletmeye özel olarak yazılım üzerinden oluşturuluyor ve e-Devlet üzerinden kullanımına sunuluyor

İşletmenin kendi durumunu sektörü ile karşılaştırmalı olarak Türkiye genelinde ve bölgesinde görmesine imkân sağlayan bu rapor sayesinde işletme, hem mevcut durumunu değerlendirebiliyor hem de sektörünün durumunu görerek, kendisini sektöründe konumlanmasına imkân buluyor.

Rapor bir bütün olarak incelendiğinde işletmenin geçmiş beş yıllık performansı göz önüne alınarak yönetimsel kabiliyeti ve kapasitesi hakkında önemli bilgiler veriyor. Bu özelliği ile rapor, işletmenin iş ilişkisinde bulunduğu kişi ve kuruluşlara işletme hakkında fikir vermekle birlikte işletmenin geçmiş beş yıllık dönemdeki gelişimini takip edebileceği bir öz değerlendirme imkânı da sunuyor. Bu sayede işletmenin veri temelli karar alabilmesi sonucunda yönetim süreçlerini kolaylaştırması hedefleniyor.

İşletme Değerlendirme Raporu’na ulaşmak için lütfen tıklayın.

Örnek rapor ve rapora esas veri kaynakları ile hesaplama yöntemlerini içeren meta veri dokümanına ulaşmak için lütfen tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2022