KOSGEB, yerli ve milli ürün kullanımıyla siber güvenlik ekosistemine yaptığı destek ve katkılarından dolayı ödüllendirildi.
Tarih: 30 Kasım 2022

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, ödülü Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’tan aldı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından düzenlenen “Siber Güvenlik Haftası ve Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı” başladı.

ATO Congresium’da gerçekleştirilen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, KOSGEB Başkanı Kurt, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, ATO Başkanı Gürsel Baran katıldı.

Törende protokol konuşmalarının ardından siber güvenlik sistemine yerli ve milli imkanlarla katkı sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarına “Yerli Siber Güvenlik Ekosistemine Destek ve Katkı Ödülleri” verildi.

Ödüle layık görülen kurumlar arasında yer alan KOSGEB’in ödülünü KOSGEB Başkanı Kurt, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç’tan aldı.

Siber Güvenlik Haftası, Türkiye’de Siber Güvenlik konusunda farkındalık yaratmak, yerli ve millî ekosistemi geliştirmek amacıyla 2020 yılında Siber Güvenlik Haftası’nın ilki gerçekleştirildi. Yeni Dünyanın Yeni Kuralları: Sınırların Ötesinde Siber Güvenlik teması ile 3’üncü kez gerçekleştirilen etkinlik, 2 Aralık’a kadar devam edecek.

Etkinlikte, başta kamu ve özel sektörünün yöneticileri olmak üzere yurt içi ve yurt dışından davet edilen akademisyenler ve küresel ölçekli firma temsilcilerinin de katılacağı konuşmalar, paneller, özel oturumlar ve siber güvenlik alanında kariyer hedefleyenler için kariyer günü gerçekleştirilecek.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2022