Bakan Varank, KOSGEB Başkanı Kurt ile birlikte dünyanın teknoloji ve inovasyon üssü Silikon Vadisi’nde global şirketlerin merkezlerine ziyarette bulundu.
Tarih: 11 Ocak 2023

İleri teknoloji, inovasyon, risk sermayesi ve sosyal medya şirketlerinin küresel merkezi olarak kabul edilen Silikon Vadisi, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerine ve binlerce start-up’a ev sahipliği yapıyor.

Tesla’yı İnceledi

Bakan Varank, Silokon Vadisi’nde ilk olarak ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Fremont Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Şirketin geliştirdiği otomobiller ile üretim modeli hakkında bilgi alan Varank,  Tesla yöneticileriyle toplantı gerçekleştirdi.

Google Ziyareti

Arama motoru teknolojisi, çevrim içi reklamcılık, bulut bilişim ve bilgisayar yazılımı gibi alanlara odaklanan dünyanın teknoloji devlerinden Google'ın genel merkezini ziyaret eden Varank, burada yetkililerden şirketin çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

TT Venture Ofisine Uğradı

Varank ayrıca, Türk Telekom, Kurumsal Girişim Sermayesi Şirketi TT Ventures’in Silikon Vadisi’ndeki ofisini ziyaret etti. Şirketin hem Türkiye’de hem de ABD’de girişim ekosistemine yönelik gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan’dan bilgi aldı.

Yurt Dışı Hızlandırıcı Destek Programı

Ziyaretler sırasında KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt da KOSGEB’in yeni başlattığı Yurt Dışı Hızlandırıcı Destek Programı hakkında ilgililere bilgi verdi. Yenilikçi işletmelerin yani start-up’ların özellikle uluslararası girişimcilik ekosistemlerine açılmalarını sağlamak amacıyla başlatılan program sayesinde işletmelere eğitim ve mentorluk, yatırımcılarla görüşme, uluslararası pazarlara ulaşılmasını kolaylaştıracak ağlara erişim konularında 50 bin dolara kadar destek veriliyor.

Erken Kanser Teşhis Merkezi

Varank, daha sonra Stanford Üniversitesi Kanarya Erken Kanser Teşhisi Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Kanser erken teşhisi ve tahmin stratejileri üzerine çalışmalar yürüten merkezde Varank, merkezdeki çalışmalara liderlik eden Prof. Dr. Utkan Demirci ve Doç. Dr. Gözde Durmuş’tan yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Diaspora İle Buluşma

Stanford Üniversitesi'nde Türk diasporasıyla da buluşan Varank, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ABD Şubesi, ETAC ve Diyanet Vakfı Silikon Vadisi Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Varank, startup ekosistemi BootUp World'de girişim sermayesi temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakan Varank'a ziyaretlerinde Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum, Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek, İSTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Cahit Çelik, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Zeki Durak ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz da eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2023

Galeri