Konteyner Çarşı Esnafı da Yararlanacak
Tarih: 14 Nisan 2023

KOSGEB’in deprem bölgesinde hasar gören işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla başlattığı Acil Destek Kredisi Programı’nda kapsam genişletildi. Acil destek kredisinden iş yeri hasar gördüğü için konteyner çarşılara yerleşen esnaf ve işletmeler de yararlanabilecek.

Üst Limit 1 Buçuk Milyon Lira

Acil Destekten depremden etkilenen illerde imalat yapan, imalata dayalı parçaları tedarik eden, yine imalata ilişkin onarım faaliyetleri yürüten KOBİ’ler ile mimarlık faaliyetinde bulunan işletmeler, 1 buçuk milyon liraya kadar faydalanabiliyordu.

Konteyner Çarşılara Taşınanlar

KOSGEB’in sıfır faizli kredi desteğinde esnaf ve işletmeler lehine değişiklikler yapıldı. Buna göre, depremde iş yeri hasar gördüğü için konteyner çarşılara yerleştirilen esnaf ve işletmeler konteyner çarşılara taşınmışsa desteği kullanabilecek. Burada belirlenen sektörlerde yer alma şartı aranmayacak.

12 Ay Ödemesiz Dönem

Bölgede ekonomik ve sosyal hayatın süratle normale dönmesi amacıyla başlatılan Acil Destek Kredisi’nden faydalanacak işletmeler ilk 12 ay geri ödeme yapmayacak. Ardından gelen 24 ayda ödemeler, 3’er aylık taksitler halinde gerçekleştirilecek. Program sıfır faizli olarak uygulanacak, faizin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak.

KGF Garantisi

Teminat sıkıntısı çeken işletmeler için Kredi Garanti Fonu (KGF) devrede olacak. Durumları valilik, kaymakamlık gibi resmi makamlardan belgelenen işletmeler Acil Destek Kredisi’ni kullanabilecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2023