Kayseri’de mobilya sektörü için yeni teknolojiler geliştirecek 22 girişimci adayı eğitim ve mentorlük sürecini tamamlayarak sertifikalarını aldı
Tarih: 24 Mayıs 2023

KOSGEB, İleri Girişimci Destek Programı kapsamında hem bölgesel hem de sektörel bazda yeni bir destek modeli kurguladı ve 5 ayrı bölgede çağrı yayınladı. Modelin ilk ayağı Kayseri’de mobilya sektörüne yönelik olarak başlatıldı. Yapılan başvurular sonucunda değerlendirmeye alınan teknoloji tabanlı iş fikri sahibi 22 girişimci adayı, eğitim ve mentorlük sürecini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Kayseri Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen sertifika töreni, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Kayseri Mobilyacılar Odası Başkanı Ercan Sarıkaya, Ticaret Odası Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Nebi Doğan ile MÜSİAD Şube Başkanı Ferhat Akmermer’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

15 Milyon 355 Bin TL Destek

Törende bir konuşma yapan KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Eğitim ve Mentorlük Programı'nı başarıyla tamamlayan 22 girişimciye değerlendirmeler sonucunda toplamda 15 milyon 355 bin TL destekleme kararı verildiğini belirterek girişimcilerin 6 ay içerisinde iş fikirlerini hayata geçirerek işletmelerini kurabileceklerini söyledi. Başkan Kurt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Girişimcilik Ekosistemini Sıfırdan İnşa Ettik

“İleri Girişimci Destek Programı kapsamında Kayseri’de çıkmış olduğumuz bu çağrı bir başlangıç oldu ve bundan sonra da farklı kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüterek farklı iller ya da bölgelerde ihtiyaca yönelik sektörel çağrılara çıkmaya devam ediyoruz.

Son 21 yılda ülkemizde neredeyse sıfırdan inşa ettiğimiz girişimcilik ekosisteminin şu anda tıkır tıkır işlemekte olduğunu hepimiz yakından takip etmekteyiz. Bundan sonra da ekosistemin paydaşlarının artmasıyla birlikte çok daha başarılı işlere hep beraber imza atacağız.

Türkiye Yüzyılı'nı değerli girişimcilerimizle birlikte inşa edeceğiz. İnşallah, bu destek programları sayesinde önümüzdeki yıllarda unicornlar çıkaracağız, buna yürekten inanıyorum. İnsanımızda bu potansiyel var. Yeter ki biz imkânlarımızı onlarla paylaşalım, buradaki ekosistem doğru çalışsın.

Türk Girişimcilik Ekosistemine Yatırım Yapmayan Kaybeder

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yılda adeta sıfırdan inşa ettiğimiz bu ekosistemi şu anda güzel bir şekilde çalıştırıyoruz. Türkiye'nin ikinci yüzyılında, önümüzdeki yüzyılda da bunun getirilerini de inşallah çok daha güzel bir şekilde almaya devam edeceğiz. Artık şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Türk girişimcilik ekosistemine yatırım yapmayan kaybeder”

Kayseri Programı

Öte yandan KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Kayseri programı kapsamında KOSGEB Kayseri Müdürlüğü personeli ile bir araya geldi.

Ardından Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın’a da bir ziyaret gerçekleştiren Kurt, OSB faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Kayseri Sanayi Odası’nda da iş insanlarıyla görüştü.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2023