Teknokar Savunma

Teknokar Savunma ve Havacılık, geliştirdiği ürünleri millîleştirerek ASELSAN, ROKETSAN, TEI, TUSAŞ ve BAYKAR gibi Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi firmalarının hizmetine sunuyor

Teknokar Savunma, 2004 yılında savunma, havacılık ve uzay sanayine hizmet vermek için kuruldu. Bugün geldiği noktada sektör için RF bileşenleri, güç bölücülerin yanı sıra deniz, kara, hava ve uzay sistemlerinde kullanılmak üzere sivil, askeri ve genel amaçlı kablajların IPC-A-620 ve J-STD-0001 standartlarına uygun olarak tasarımını, üretimini ve testlerini gerçekleştiriyor.

Testler de Kendi Bünyesinde Yapılıyor

İşletme, kabiliyetleri ile hassasiyet gerektiren birim içi küçük kesitli kablajlar başta olmak üzere platform üzeri yüzlerce metrelik dış ortam kablo takımlarını dahi üretilebiliyor ve dünya standartlarında geniş test altyapısı ile tasarlayıp üretmiş olduğu kablajların tüm test süreçlerini firma bünyesinde gerçekleştiriyor.

Savunmanın Öncülerine Üretiyor

Teknokar; ASELSAN, TUSAŞ, BAYKAR, TUSAŞ Motor, ROKETSAN, FNSS, Leonardo, Nurol, THY Teknik, Cornea, TÜBİTAK Sage, TÜBİTAK Uzay ve TÜBİTAK Bilgem gibi savunma, havacılık ve uzay sanayine hizmet eden birçok firmanın onaylı tedarikçisi olmakla birlikte Otokar, STM, Fotoniks, Forum Mühendislik ve SDT gibi firmalarla da iş birliği yapıyor.

NATO Gizli Tesis Güvenlik Belgesi

İşletme, AS9100/IEC Havacılık Yönetim Sistemi, ISO/IEC 27001 Uluslararası Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 9001/IEC Uluslararası Kalite Yönetim Sistemi, ISO 45001/IEC Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 14001/IEC Uluslararası Çevre Yönetim Sistemi standartları ile Milli Gizli ve NATO Gizli Tesis Güvenlik belgelerine sahip.

Teknolojik Altyapı

Teknokar Savunma, havacılık, savunma ve uzay sanayinde kaliteli hizmet ve ürünü sunabilmek için teknolojik altyapısını sürekli olarak geliştiriyor ve teknik çalışanlarını bu yönde sürekli eğitiyor. Firma içerisinde ‘Toplam Kalite Yönetimi’ prensiplerini yayarak bilinçli çalışanlarla kaliteli, güvenilir, teknolojiye uyum sağlayabilen ve müşteri odaklı hizmet ortaya koyan bir anlayışla faaliyetlerini sürdürüyor.

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekare alanda hizmet vermekte olan Teknokar Savunma, yerli ve milli üretime katkı sağlıyor. Ayrıca yurt içinde ve yurt dışında fuarlara katılarak faaliyet gösterdiği alanlarda kendini dünyaya tanıtıyor.

KOSGEB’le Yeni Ürün

KOSGEB’in Genel Destek Programı, İşletme Geliştirme Destek Programı ve Yurt Dışı Pazar Destek Programı’ndan faydalanan işletme, bir de Ar-Ge desteğinden yararlanarak 3 kollu RF güç bölücü cihazı geliştirdi.

Proje kapsamındaki RF güç bölücü, bir kaynaktan gelen RF sinyali eşit veya istenilen farklı oranlarda bölen bir RF devresidir. Bu proje özelinde tasarımı yapılan 3 kollu RF güç bölücü, kaynaktan gelen RF sinyali 3 eşit kola bölebiliyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2023