Malezya’nın muadil kurumu SME – CORPORATION MALAYSIA (SME-CORP Malaysia) ile KOBİ’ler alanında iş birliği mutabakat zaptı imzalandı
Tarih: 17 Eylül 2023

KOSGEB organizatörlüğünde, 10-14 Eylül 2023 tarihleri arasında 13 işletme temsilcisinin katılımıyla Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a Yurt Dışı İş Gezisi programı düzenlendi.

Mutabakat Zaptı İmzalandı

Program kapsamında KOSGEB’i temsilen Başkan Yardımcısı Dr. Fatih Gökyurt tarafından Malezya KOBİ Ajansı ile mutabakat zaptı imzalanarak KOBİ destekleri alanındaki kurumlara ziyaretler gerçekleştirildi.

KOSGEB ile SME-CORPORATION MALAYSIA (SME-CORP Malaysia) arasında KOBİ’ler alanında iş birliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı. İmza törenine Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel de katıldı.

Heyet, Büyükelçi Yüksel tarafından Kuala Lumpur Büyükelçiliği’nde ağırlandı. KOSGEB heyetine ve iş gezisine katılan KOBİ’lerin yöneticilerine Malezya’da iş yapma ve yatırım ortamı konularında bilgiler verildi.

B2B Görüşmeleri

İmza töreninin ardından Türk ve Malezyalı işletmeler arasında B2B görüşmeler yapıldı. Türk tarafında özellikle helal ürün üretimi (helal gıda, yiyecek/içecek, paketleme/ambalajlama, helal kozmetik, tekstil, ilaç ve eczacılık ürünleri, medikal, zanaat ürünleri) sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin katıldığı Yurt Dışı İş Gezisi programı kapsamında, 85 Malezyalı işletmeyle iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Malezyalı Yatırımcılarla Buluşma

Programın kapsamında KOBİ Bankası (SME BANK Malaysia) ve Malezya Ulusal Franchise Kurumu (PERNAS) ziyaret edildi. Ziyaretlerde kurumların yapıları ve destekleri ile ilgili karşılıklı bilgilendirme sunumları yapıldı.

PERNAS’ta Türk KOBİ’leri, 17 Malezyalı yatırımcıyla bir araya gelerek ikili görüşmeleri gerçekleştirdi. İş gezisi kapsamında ayrıca Malezya Uluslararası Helal Vitrini Fuarı (Malaysia International Halal Showcase – MIHAS 2023) da ziyaret edilerek fuara katılan firmalarla da görüşmeler gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2023