Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB tarafından deprem bölgesine yapılan finansman desteğine ilişkin ödeme süreçlerinin yeniden başladığını duyurdu
Tarih: 07 Mart 2024

Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı kapsamında başvurusu onaylanan ve ödemesi gerçekleşmeyen işletmeler için ödemeler başladı.

Ödemeler İşletmelerin Hesabına Aktarılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesi için uluslararası fonlardan sağlanan finansman destekleri kapsamında, KOSGEB ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında imzalanan Kredi Anlaşması çerçevesinde yaklaşık 4 Milyar TL tutarındaki finansmanın işletmelere aktarılmaya başlandığını söyledi.

 39 Bin 680 İşletmeye 12.8 Milyar TL Aktarılmıştı

Dünya Bankası ve KOSGEB iş birliğinde yürütülen Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi kapsamında 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ildeki işletmelere yönelik 450 milyon dolarlık finansmanın tamamı bölgedeki işletmelere aktarılmıştı. Bu kapsamda desteğin açıklandığı 31 Ekim 2023 tarihinden itibaren 39 bin 680 işletmeye 12.8 Milyar TL tutarında ödeme yapılmıştı.

Bu finansmanın tamamının bölgeye aktarılmasının ardından KOSGEB ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında Kredi Anlaşması imzalanmıştı. Bu kapsamda Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi uygulamaya alındı. Başvurusu onaylanan ve destek ödemesi yapılmayan işletmeler için bu kaynak kullanılacak.

 Ek Finansman Çalışmaları Devam Ediyor

Uluslararası kuruluşlarla yeni finansman kaynaklarının bulunması konusunda bakanlık olarak çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kacır, İspanya İş Birliği ve Kalkınma Ajansı (AECID) ile bölgeye ek finansman sağlanması konusunda çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2024