Kazakistan’ın KOSGEB muadil kurumu olan Kazakistan Girişimciliği Geliştirme Fonu (DAMU) ile KOSGEB arasında daha önce imzalanan Eylem Planı yenilenerek tekrar imza altına alındı.
Tarih: 26 Nisan 2024

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov himayelerinde Türkiye-Kazakistan 13. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı Protokolü İmza Töreni gerçekleştirildi.

Törende, iki ülke arasındaki KOBİ’ler ve girişimcilik alanındaki iş birliklerini içeren eylem planı, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ile DAMU Fonu Başkanı Gaukhar Buribayeva tarafından imza altına alındı.

Eylem Planı Neler İçeriyor?

İmzalanan Eylem Planı ile girişimcilik ve KOBİ'ler alanında kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, KOBİ destek mekanizmalarındaki en iyi uygulamalar hakkında karşılıklı bilgi ve tecrübe parogramlarının düzenlenmesi hedefleniyor.

İki ülke arası önem ihtiva eden konular görüşülerek, potansiyel sektörler ele alınacak ve her yıl bir araya gelerek bir çalışma grubu oluşturulacak. Ülkelerinin mevcut politikalarını ve uygulamalarını incelemek üzere uzman değişim programları düzenlenecek.

Her iki ülkenin KOBİ'leri arasında işbirliğini ve ticareti artırma amacına yönelik organizasyonlar düzenlenecek. Talepler doğrultusunda KOSGEB ve DAMU'nun faaliyetlerine ilişkin iyi uygulama çalıştayları gerçekleştirilecek.

KOBİ'ler ve KOBİ'lerle ilgili kuruluşlara yönelik eğitim ve bilgilendirme programları veya ortak faaliyetler yürütülecek. Her iki ülkenin yatırım ortamı, fırsatları, destekleri, teşvikleri/muafiyetleri ve potansiyelleri hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.

Türkiye ve Kazakistan’da düzenlenecek fuar, sergi ve seminer bilgileri KOBİ’lere, girişimcilere ve ilgili hedef kitlelere duyurulacak.

İkili işbirliğini güçlendirmek ve destek sağlamak için taraflardan birinin organizatör olduğu ulusal ve uluslararası etkinliklere her iki kuruluşun temsilcilerinin katılımının sağlanması hedefleniyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2024

Galeri