KOSGEB ve TÜBİTAK güçlerini teknoloji tabanlı ve yenilikçi girişimciler için birleştiriyor
Tarih: 25 Temmuz 2024

KOSGEB ve TÜBİTAK arasında Türkiye'deki teknoloji tabanlı ve yenilikçi girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi amaçlayan protokol imzalandı.

Protokol, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın teşrifleriyle TÜBİTAK Başkanlık Binasında düzenlenen iş birliği imza töreninde KOSGEB Başkanı A. Serdar İbrahimcioğlu ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından imza altına alındı.

Protokolü kapsayan iş birliği, KOBİ'lerin her iki kurumun sunduğu desteklerden daha etkin bir şekilde faydalanmasını sağlamak için gerçekleştiriliyor. Protokol kapsamında, iki kurumun desteklerinin etkisini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacak, ortak bilgilendirme ve yönlendirme faaliyetleri düzenlenerek KOBİ'lerin Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitelerinin artırılması hedeflenecek. Bu sayede, KOBİ'lerin rekabet gücünün ve ulusal ekonomiye katkılarının önemli ölçüde artırılması amaçlanıyor.

İmzalanan protokol ile KOSGEB’in TEKMER Destek Programı kapsamında TEKMER adı kullanım hakkı verilen işletici kuruluşların, TÜBİTAK tarafından yürütülmekte olan 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı altında açılacak BiGG 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı kapsamında uygulayıcı kuruluş olmaları teşvik edilecek. TEKMER işletici kuruluşlarına değerlendirme süreçlerinde ek puan sağlanacak.

Ayrıca, TÜBİTAK destek programları kapsamında desteklenmeye hak kazanan girişimcilerin ve işletmelerin, devam niteliğinde KOSGEB desteklerinden yararlanmaları teşvik edilecek ve KOBİ Ar-Ge projeleri başta olmak üzere TÜBİTAK destekli başarılı tamamlanan projelere ek puan sağlanacak.

KOBİ’lere yönelik TÜBİTAK tarafından sunulan Ar-Ge desteklerinin, KOSGEB İl Müdürlükleri aracılığıyla daha çok KOBİ’ye ulaşması sağlanacak. Bu amaca yönelik olarak iki kurum personeli ortak bilgilendirme ve yönlendirme faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Protokol kapsamında, destek başvurularının değerlendirme süreçlerinde iki kurum arasındaki işbirliğinin de genişletilmesi amaçlanıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2024

Galeri