Dünyanın en büyük, Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları Antalya’da yapıldı
Tarih: 09 Eylül 2024

TEKNOFEST 2024 yarışmaları için 49 ana kategori, 127 alt kategori ile 1 milyon 650 bin yarışmacı başvuru yaptı.  5 – 8 Eylül tarihlerinde Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 25 teknoloji yarışmasına ise 1,5 milyonun üzerinde yarışmacı başvurdu.

Yarışmaların son gününde en iyi tasarım ve en iyi sunum ödülleri sahiplerini bulurken en iyi proje ödülleri TEKNOFEST Akdeniz Adana organizasyonunda açıklanarak dereceye girenlere ödülleri Adana’da takdim edilecek.

KOSGEB paydaşlığında yürütülen “Sanayide Dijital Teknolojiler” yarışması da 49 yarışmacı takım ve 441 yarışmacının katılımı ile gerçekleştirildi. Temel ve ileri seviye olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışmalarda lise öğrencileri temel seviyede, üniversite öğrencileri ise ileri seviyede yarıştı.

Yarışmada, takımlardan; fabrika iç lojistiğinde veya depolarda kullanılabilecek, kendisine tanımlanmış yollarda hareket edip, belirli yükleri bir noktadan başka bir noktaya taşıyabilecek, elle kontrol veya otonom çalışacak güdümlü bir robot yapmaları amaçlandı.

Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması’nda iki kategoride de en iyi tasarım ve en iyi sunum ödülleri sahiplerini buldu. Ödül alan takımlar şu şekilde oldu;

Temel seviyede en iyi tasarım ödülüne Manisa OSB Mesleki ve Tekniki Anadolu Lisesi teknoloji takımı olan RoboMosb uygun görülürken en iyi sunum ödülüne ise Çorum TOBB OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı olan ÇGM/ÇOROBOT/SDT takımı uygun görüldü.

İleri seviyede ise en iyi tasarım ödülünü Marmara Üniversitesi takımı olan ENGRARE alırken en iyi sunum ödülünü de Trabzon Yomra Gençlik Merkezi takımı olan Yomra Gençlik Merkezi KTÜ – S1 takımı aldı.

Derece yapan takımlar ise TEKNOFEST Akdeniz Adana organizasyonunda açıklanacak ve ödülleri Adana’da takdim edilecek.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2024