Avrupa Birliği Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen “AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi (Enhancing Turkey’s Participation in EU Programmes)” Projesi kapsamında, AB Programları KOBİ’lerle buluşuyor.

AB Programları; COSME, ERASMUS+, UFUK2020, Yaratıcı Avrupa, İstihdam ve Sosyal Yenilik – EaSI hedef kitleye tanıtılıyor. Gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri ile kamu ve özel sektör temsilcilerinin, üniversitelerin, araştırmacıları ve KOBİ’lerin Avrupa çapında oluşturulan toplamda 95 Milyar avroluk kaynağa erişimi hakkında bilgilendirilmesi sağlanıyor. Bilgilendirme faaliyetleri ile programlardan yararlanma düzeyinin arttırılması hedefleniyor.

Ülke çapında 14 ilde gerçekleşecek olan programların ilki 29 Mart’ta İstanbul’da düzenlendi. Kamu ve özel sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, COSME Programı sunumu KOSGEB AB Koordinasyon Müdürü Pınar Işın tarafından gerçekleştirildi. İST-BUSİNNOVA Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyumu Koordinatörü İSO Temsilcisi Elif Özmen Pusat tarafından Avrupa İşletmeler Ağı faaliyetleri tanıtımı gerçekleştirildi.

İstanbul Toplantısını, 31 Mart’ ta Bingöl Toplantısı ve 5 Nisan’da Adana Toplantısı izledi. AB Bakanlığı koordinasyonunda KOSGEB, TÜBİTAK, Ulusal Ajans, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri katılımları ile gerçekleşen programlara kamu ve özel sektör temsilcileri tarafından yoğun ilgi gösterildi.

 
 
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016