“Cari Açığı Azaltacak Ürünleri Destekliyoruz”
“2021 Sonuna Kadar 480 Milyon TL’lik Yatırımı Harekete Geçireceğiz”
Tarih: 05 Mart 2020

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, KOBİ TEKNOYATIRIM Destek Programını yeniden düzenlediklerini belirterek, cari açığı azaltacak yerli ve milli ürünleri desteklediklerini söyledi. TEKNOYATIRIM Destek Programı ile 2021 sonuna kadar 250 milyon TL destek vermeyi planladıklarını ifade eden KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, “Verilecek destek ile yaklaşık olarak 480 Milyon TL’lik yatırımı harekete geçirmeyi öngörüyoruz.” diye konuştu.

Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, İstanbul Osmanlı Arşivi Külliyesi Kongre Merkezi'nde başladı. Kongrenin açılışı için düzenlenen törene Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Necdet Ünüvar, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Güven, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, KOSGEB Başkanı Uzkurt ile davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Uzkurt, özetle şunları söyledi:

Teknoloji Odaklı Üretim

KOSGEB olarak teknoloji odaklı üretimi önemseyen KOBİ’lerimizin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini destekliyoruz. Kapasitelerini geliştirmeye odaklanıyoruz. Bunun yanı sıra KOBİ-üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeye çalışıyoruz.

Fikirden Ürün Aşamasına Kadar

Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip girişimcilerin geliştirilmesi amacıyla; fikirden ürün veya prototip aşamasına kadar gerçekleştirdikleri Ar-Ge, yenilik ve inovasyon faaliyetlerini tamamlanmış mal ve hizmetlerin ticarileştirilmesine yönelik giderlerini destekliyoruz.

Yurt Dışına Açılmalarına Destek

Orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında geliştirilmiş ürünlerin seri üretime geçiş süreçlerine, yurt dışı pazarlara açılmalarına, ulusal ve uluslararası piyasalarda yapacakları tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine destek veriyoruz.

Uçtan Uça Yerlileştirme

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programını başlattı. Biz de Stratejik Ürün Destek Programını yeniden düzenleyerek, hamle programının kapsamına aldık. Böylece uçtan uca bir mekanizma ile projelerimizi destekleyeceğiz. Hayata geçirilen programda yerlileştirilmesi planlanan ürünler Bakanlığımız tarafından yayınlandı. Bu listedeki ürünler için Stratejik Ürün Destek Programı kapsamında verilecek desteklerin üst limiti toplam 5 milyon TL olarak uygulanacak.

TEKNOYATIRIM Destek Programı

Yeniden düzenlenen KOBİ TEKNOYATIRIM Destek Programı ile Ar-Ge/yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan veya orta - yüksek ve yüksek teknoloji alanında yer alan ve cari açığı azaltacak yerli ve milli ürünlerin üretimini ve ticarileştirilmesini sağlamak üzere KOBİ’leri destekliyoruz. KOBİ TEKNOYATIRIM Destek Programı kapsamında 2021 yılı sonuna kadar yaklaşık 250 Milyon TL destek vermeyi hedefliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2020

Galeri