KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, yeni TEKMER modelinin yoğun ilgiyle karşılandığını vurgulayarak “TEKMER’lerden Türkiye’ye, dünyaya örnek gösterilebilecek start-up’ların çıkmasına katkı sağlayacağız.” dedi.
Tarih: 24 Eylül 2020

İzmir Bakırçay Üniversitesi’ne "TEKMER" adını kullanma hakkı tanınmasına ilişkin sözleşme, KOSGEB'de düzenlenen törenle imzalandı. Temsili sözleşmeye imzalar, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş tarafından atıldı.

Yoğun İlgiyle Karşılandı

Törende konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, yeni TEKMER modelinin yoğun ilgiyle karşılandığını belirterek; Bakırçay TEKMER’in medikal, sağlık, elektrik, elektronik alanında ciddi projelere imza atacağını söyledi.

Katma Değerli Start-up’lar

İş fikri olan gençlerin, girişimci adaylarının projelerinin şirketleşmesini ve buralardan ulusal ve uluslararası pazarlara hitap eden katma değerli start-up’ların çıkarmalarını arzu ettiğini kaydeden Uzkurt, “TEKMER’lerden Türkiye’ye, dünyaya örnek gösterilebilecek start-up’ların çıkmasına katkı sağlayacağız.” dedi.

Yalnız Bırakmayacağız

Uzkurt, atılan imzalarla Bakırçay TEKMER’in faaliyetlerine başladığını ifade ederek “Biz de KOSGEB olarak asla yalnız bırakmayacağız. Bir taraftan ihtiyaçların tamamlanması için finansal destekler sağlarken diğer taraftan katma değeri yüksek işletmelerin kurulması, büyümeleri için de KOSGEB destekleri vereceğiz.” diye konuştu.

TEKMER’lere Temsilcilik

TEKMER’lere KOSGEB temsilcilikleri kurduklarını anlatan Uzkurt, “Bu temsilcilikler, hem oradaki firmalar ile KOSGEB arasında bir bağ kuracak, desteklerden daha fazla yararlanacağı bilgilendirmeleri yapacak hem de dışarıdan da KOSGEB desteklerine ihtiyacı olanlara hizmet verecek.” dedi.

Genç, Dinamik Bir Üniversiteyiz

Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berktaş, üniversite olarak yeni kurulduklarını belirterek “Genç, dinamik ve amatör ruhlu ama profesyonel kurguyla giden bir üniversiteyiz. Bu süreçte rehberlik ve danışmanlık alma açısından sizlerin desteğine ihtiyacımız olacak.” dedi. Atılan imzaların hayırlı olması dileğinde bulunan Rektör Berktaş, katkılarından dolayı KOSGEB’e teşekkür etti.

Genetikten Robotiğe

İzmir Bakırçay Üniversitesi TEKMER;  ilaç, tıbbi cihaz, medikal, biyoteknoloji, nanoteknoloji, genetik, robotik, kimya,  bilgi ve iletişim teknolojileri, elektrik/elektronik, yazılım ve dijitalleşme temalarında faaliyet gösterecek. Üniversitenin Menemen kampüsünde yer alacak TEKMER’e ortak kullanıma yönelik makine-teçhizat, personel, eğitim, danışmanlık, organizasyon ve tanıtım giderleri gibi destekler sağlanacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2020