Bu yıl 8’incisi düzenlenen GİV girişimcilik ödüllerinin adresi Konya oldu. Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen törende 9 farklı kategoride 18 ödül sahipleriyle buluştu.
Tarih: 05 Kasım 2021

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt,  Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen “GİV Girişimcilik Ödülleri” törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan KOSGEB Başkanı Kurt, girişimcinin, Ar-Ge yapanın, Türkiye’de cari açığın kapatılmasına katkı sağlayanların her zaman destekçisi olduklarını söyledi.

Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törende ev sahipliğini GİV Genel Başkanı Mehmet Koç yaptı. Etkinliğe KOSGEB Başkanı Kurt’un yanı sıra Konya Valisi Vahdettin Özkan, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ve girişimciler katıldı.

 “KOSGEB’i Girişimcilik Platformu Olarak Görüyoruz”

Girişimcinin, Ar-Ge yapanın, Türkiye’de cari açığın kapatılmasına katkı sağlayanların her zaman destekçisi olduklarına vurgu yapan KOSGEB Başkanı Kurt, “Konya’nın hikâyesi Türkiye’nin hikâyesi, girişimciliğin hikâyesi, Türkiye’yi sevenlerin hikâyesidir. O hikâye bugün çok güzel noktalara gelmiş bulunuyor. Biz, KOSGEB’i sadece kendi hizmetlerinden, desteklerinden faydalandıran bir kamu kurumu olarak değil de bir girişimcilik platformu olarak görüyoruz” dedi.

Kurt şöyle devam etti: Bir girişimcilik platformu olarak, sivil toplum örgütlerimizin ve diğer paydaşların burada çok daha fazla gelip ne yapılması gerektiği ile ilgili istişarelerde bulunduğu, girişimciliğin geliştirilmesi için yapılacak işler noktasında katkı verdikleri bir yer olarak görmek istiyoruz.

Bu anlamda Girişimci İşadamları Vakfı başta olmak üzere birçok dernek ve vakıfla da iş birliğimiz var. Bundan 15-20 yıl önce sadece girişimcilere eğitim verelim, sınıflarda bunları anlatalım derken artık geldiğimiz noktada tek taraflı ders verme yeterli gelmiyor. Biz sivil toplumla, vatandaşımızla devletimizi buluşturan iktidarın parçasıyız. KOSGEB olarak bu misyonu sonuna kadar yerine getireceğiz.

9 Kategori 18 Ödül

8. GİV Girişimcilik Ödülleri kapsamında; GİV Özel Ödülü, Proje-Fikir Ödülleri, Kurumsal Girişimcilik Ödülü, Yeni Girişimcilik Ödülü, Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü, Kamu Yöneticisi Ödülü, Akademisyen Ödülü, E-ticaret Girişim Ödülü ve Basın/Yayın/Medya Ödülü olmak üzere 9 farklı kategoride 18 ödül sahiplerini buldu.

 “Proje-Fikir Ödülleri” kategorisinde birincilik ödülü “MKA AWEG” projesiyle Ebubekir Eser’in oldu. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Ünal “Kemik Sağlamlığını Ölçen Yeni Bir Cihaz Geliştirilmesi” projesi ile ikincilik ödülünü, “Estetik Rekonstrüksiyon Uygulamaları İçin Nano-Materyal Üretimi” projesiyle Dr. Serkan Dayan üçüncülük ödülünü aldı

Girişimcilik alanında ödül alan projeler ve sahipleri şöyle:

E-Ticaret Girişim Ödülleri:

“Pirahas Teknoloji” Projesi / Samet Metin Karaman, Asaf Günay, Muhammet Akvardar, Alpcan Uzel, Yusuf Dede

“Clinimot” Projesi / Dr. Gizem İdiz, İdil İdiz

“Pocketwifiturkey.com” Projesi / Muhammet Eymen Özkan, Ahmet Faruk Kütük

Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülleri:

İskenderun Teknik Üniversitesi

Çukurova Üniversitesi

Düzce Üniversitesi

Yeni Girişimcilik Ödülleri:

Craft Kompozit Mühendislik ve Danışmanlık Ltd. Şti. “Kenevir Bazlı Kompozit Malzeme Üretimi” projesiyle Burak Bağcı, Kaan İnam ve Yekta Özden Çelebi

Hagelson Ltd. “Atık Halıların Geri Dönüşümü: 1000 Ton Halı” projesiyle Soner Alayurt;

Aivisiontech, “Yeni Doğan Tedavisi için Ai-termal” projesiyle Doç Dr. Murat Ceylan,

Kurumsal Girişimcilik Ödülleri: 

Tumosan

Turkish Exporter

 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2021

Galeri