Kosta Rika heyeti ile yapılan çevrim içi toplantıda, kurumsal mekanizmalar ve mevcut politikalar ile KOSGEB destek programları konuşuldu.
Tarih: 15 Kasım 2021

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez ve Kosta Rika Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Leonardo Chacón Rodriguez eş başkanlıklarında,  San Hose Büyükelçisi Fatma Pihava Ünlü ve Kosta Rika Ankara Büyükelçisi Gustavo Campos Fallas’ın katılımlarıyla 11 Kasım 2021 tarihinde, video konferans yöntemi ile KOBİ’ler ve girişimcilik alanlarında iş birliği imkânlarının ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB yetkilileri ile Kosta Rika Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Kosta Rika büyükelçiliği birimlerinin üst düzey katılımları ile gerçekleşen toplantıda, kurumsal mekanizmalar ve mevcut politikalar ile KOSGEB destek programları hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Kosta Rika ile etkileşimde önemli bir adım olan toplantıda, Kosta Rika heyeti, KOBİ’ler alanında iş birliği için hukuki zeminin tesis edilmesi, iş birliği alanlarının önceliklendirilerek somut adımlar atılması, ortak çağrıya çıkılabilecek alanların belirlenmesi ve COVID-19 sonrası dönemde KOBİ’lerin ekonomik toparlanmasına yönelik iş birliği tesis edilmesi konularında ortak çalışmalar yürütülmesinden memnuniyetini dile getirdi. KOBİ’lere karşılıklı kolaylıklar sağlamak konusunda ele alınacak ileri adımlar üzerinde çalışmalara devam edileceği taraflarca dile getirildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2021