KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

Kadınların Gücüyle İşletmesini Büyütüyor

Kadınların Gücüyle İşletmesini Büyütüyor

Aydın'ın Buharkent ilçesinde KOSGEB desteğiyle tekstil atölyesi kuran kadın girişimci Ayşe Sude Nalbant, 27 kadını istihdam ediyor. Kadın çalışanlar ve ihracatla işini büyütmeyi hedefliyor

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden üç yıl önce mezun olan 27 yaşındaki Ayşe Sude Nalbant, 2 yıl önce kendi işletmesini kurmaya karar verdi. KOSGEB'e başvuran Nalbant, İleri Girişimci Destek Programı kapsamında 135 bin TL’lik destek aldı ve Bonitto Tekstil isimli tekstil atölyesini kurdu. Atölyede yalnızca kadın işçi çalıştıran Nalbant, çalışan sayısını iki yılda 9'dan 27'ye çıkardı.

Zaman zaman kendisi de makinenin başına geçen genç girişimci, ihracata yöneldi. Almanya ve Avusturya'daki firmalarla görüşmeler yapan Nalbant, ürünlerini bu ülkelere göndermeye başladı.

Kadın İsterse Her Şeyi Yapar

Nalbant, kadınlara istihdam sağlamayı çok önemsediğini belirterek, bunu başardığı için kendisini çok mutlu hissettiğini söyledi.

Geçmişte ailesinin de tekstil işiyle uğraştığını aktaran Nalbant, "Aldığım eğitimleri hayata geçiriyor olmak çok mutluluk verici. Aynı zamanda işlerin düzgün takibinde yapılıyor olması ve sonrasındaki başarılar da tabii ki inanılmaz" dedi.

Kadın İstihdamıyla İşletmeyi Döndürmek İstiyorum

Kadının istediği zaman her şeyi yapabileceğine inandığını aktaran Nalbant, şöyle konuştu:

"İşletmemizi kuralı iki yıl oldu ve Avrupa'ya ihracat yapıyorum. Hedefim, kapasiteyi artırarak yurt dışında kendi markamı satabilmek. Şu an için 27 kadın çalışanımız var. Kadın istihdamıyla bu işletmeyi döndürmek istiyorum. İki yılda buralara geldim. Amaçlarımız doğrultusunda buranın kapasitesini 100-150 kadın çalışana çıkararak başarılarımızı devam ettirmek istiyorum. Kadın isterse her şeyi yapar diye düşünüyorum"

Başta Tedirgindim

İhracat yaptığı ülke sayısını artırmayı istediğini anlatan Nalbant, şöyle devam etti:

"Mezun olduktan sonra başka bir yerde çalışmaktansa 'Neden benim kendi işim olmasın?' diyerek bu yola atıldım. Tabii ki en başta açtığımızda yeni bir işe başlamak ve tecrübemiz yeterince olmamasından kaynaklı her zaman için tedirgindim ama sonrasında bir şekilde ailem, ailemin tecrübelerinden de faydalanarak bugünlere geldik."